Dekan Egil Trømborg, legger seg flat og beklager overfor studentene. Foto: Skjalg Bøhmer Vold
Dekan Egil Trømborg, legger seg flat og beklager overfor studentene. Foto: Skjalg Bøhmer Vold

Avlyste eksamen en time etter start

Eksamensrot. OsloMet avlyste eksamen for 230 ingeniørstudenter en time etter at den hadde startet.

Publisert Oppdatert

Dekan Egil Trømborg ved Fakultet for teknologi, kunst og design på OsloMet, holdt 16.mai allmøte for de som var rammet av eksamenstabben ved det ferske universitetet.

Det var VG som først skrev om saken.

Det gikk en time ut i eksamen i teknologiledelse til de 230 byggingeniørstudentene ved OsloMet, så ble den avlyst.

Høgskulen på Vestlandet hadde brukt den samme eksamensoppgaven tidligere samme dag, og det var frykt for at studentene i Oslo dermed skulle kunne ha fått kjennskap til oppgaven før den ble utlevert.

Mens studentene i Oslo hadde den tre timer lange eksamenen klokken 15.00, var den blitt avholdt klokken 09.00 i Bergen.

Sommerjobb og feriereiser

– Vi fikk høre at skolen ikke så det som forsvarlig å fortsette. Jeg synes det er rart at skolen ikke har kontroll på når eksamen skal være, sier student og tillitsvalgt Ali Ashar Nawas til VG.

Han forteller at det var flere fortvilte studenter etter avlysningen.

Dekan legger seg flat

Dekan ved fakultet for teknologi, kunst og design Egil Trømborg legger seg flat og beklager at de ikke hadde tenkt på dette som en konsekvens av den nye eksamensordningen.

– Vi må legge oss flate og beklage for at vi har sviktet her. Vi er ikke vant med den nye ordningen, og var ikke klar over at dette kunne bli et problem på forhånd, sier Trømborg til VG.

– Vi vet ikke om det har forekommet juks, men siden det er en mulighet for at studenter kan ha kommunisert etter eksamenen i Bergen, åpner det for mistenkeliggjøring. Derfor måtte vi stoppe eksamen, sier han.

—Er det flere slike samordnede eksamener på gang som kan føre til tilsvarende blemmer?

— Ikke som jeg vet om, sier Trømborg til Khrono.

Vil arrangere ny

Trømborg forteller at universitetet nå gjør det de kan for å redusere ulempen for studentene, og at disse vil få tre alternativer å velge blant.

La en allerede innlevert prosjektoppgave bli tellende, studentene kan velge å ta ny eksamen i juni, eventuelt konte til høsten blant annet.

Trømborg sier også at OsloMet vil være åpne for andre løsninger dersom ingen av alternativene passer for studentene, og at ingen av alternativene skal forsinke vitnemålsutdelingen.

Studentene som skulle tatt eksamen er både 2. og 3.års studenter. Og for noen av tredjeårsstudentene kan det i verste fall være at vitnemålet blir forsinket.

— Vi skal likevel gjøre alt vi klarer for å imøtekomme de enkelte studentene, slik at alle får en rettferdig karakter, sier dekan Trømborg til Khrono.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS