Korona

Ti smittet etter fotballkveld og fest på studenthjem i Oslo

Sannsynlig at flere får positive svar i løpet av dagen, opplyser daglig leder. 200 studenter sitter i karantene.

`Blindern studenthjem rett ved Universitetet i Oslo huser omlag 200 studenter. Nå er alle i karantene
`Blindern studenthjem rett ved Universitetet i Oslo huser omlag 200 studenter. Nå er alle i karantene
Publisert Oppdatert

(Saken er oppdatert)

To nye personer er bekreftet smittet etter festen på Blindern studenterhjem, skriver NRK fredag morgen. Det vil si at foreløpig er totalt 10 personer bekreftet smittet etter festen på lørdag. Flere personer venter på testresultat.

Studentene er isolert enten på studenterhjemmet eller andre steder.

— Så vidt vi vet per nå har de milde symptomer, sier daglig leder ved studenthjemmet, Gro Osland, til Khrono.

De rundt 200 andre studentene som bor i hjemmet sitter nå i karantene.

De to siste av de åtte positive resultatene tikket inn rundt klokken 14 torsdag. I løpet av dagen venter enda flere studenter svar på sine koronatester.

— Dette er en spennende dag. Så langt i formiddag har de som har testet seg fått negativt svar, men vi kan ikke utelukke at flere får tilbake positive svar, sa Osland til Khrono rundt klokken 11.

På dette tidspunktet var status at seks studenter hadde fått påvist smitte.

Smitte brakt inn av ekstern student

Det var mandag i forrige uke at en guttegjeng skal ha samlet seg for å se på fotball. De skal ha vært 15 personer – blant annet en ekstern student som ikke bor på hjemmet.

— Det er bekreftet at én person utenfor Blindern Studenterhjem, som var tilstede på arrangementet, var den som brakte med seg smitten, sier bydelsoverlege i Nordre Aker, Tom Sundar til Nordre Aker Budstikke.

Studenten som brakte smitten med seg til studenterhjemmet var symptomfri mandagen under fotballkvelden, men fikk symptomer på covid-19 i dagene etter, ifølge avisen.

De seks beboerne som nå har fått påvist smitte utviklet symptomer først i helgen som var.

Fest lørdag

Og lørdagen som var skal det ha blitt arrangert en fest med rundt 70 deltakere. Og arrangementet ble godkjent av bydelsoverlege Sundar, ifølge NRK.

Sundar understreker overfor NRK at det er uheldig at det har vært smittetilfeller ved studenthjemmet.

— Dersom vi hadde visst dette før arrangementet hadde vi sagt nei til festen, sier Sundar til NRK.

Ber studentene ta kontakt med utdanningsinstitusjonene

Daglig leder ved studenterhjemmet, Osland, opplyser til Khrono at de nå lager smittesporingslister og opplyser de andre studentene ved hjemmet som kan ha vært i kontakt med de smittede om å teste seg.

Foreløpig har ikke bydelsoverlegen anbefalt alle de 200 studentene som bor på hjemmet om å teste seg. De oppfordres til å følge smittevernråd og undervisning hjemmefra.

— De fleste som har pålagt fysisk undervisning har løpt avgårde for å teste seg. Vi har også sagt til våre studenter som skal ha eksamen eller skal i praksis, om at de må gå i dialog med sin institusjon om å avgjøre om de kan gjennomføre eksamen eller praksis, sier Osland til Khrono.

— Føler meg trygg

Det er foreløpig ukjent ved hvilke utdanningsinstitusjoner de fem smittede studentene studerer ved. Det er bydel Nordre Aker som har ansvaret for å følge opp de smittede.

I morgentimene torsdag møtte NRK student Odin Haga som nå sitter i karantene på rommet sitt i Blindern studenthjem.

— Det er en litt spesiell situasjon, ikke slik vi er vandt til i livet her på Blindern studenthjem. Men vi følger de kravene som blir satt. Nå får vi frokost og middag servert på døra. Jeg føler meg trygg og blir godt tatt vare på, sier Haga til NRK.

Endringslogg

08.10 kl. 14.37: To nye smittetilfeller ved studenterhjemmet

09.10 kl. 08.50: Ytterligere to nye tilfeller.

Powered by Labrador CMS