medisinstudenter
Tar oppgjør med arbeidspress i musikkvideo
Gratis overtidsjobbing og verken tid til å sove eller å gå på do. Sånn er det avgangskullet i medisin på Universitetet i Bergen ser for seg livet som lege.
Avgangskullet i medisin ved Universitetet i Bergen (UiB) tar et humoristisk oppgjør med utfordringene som venter dem som leger i musikkvideoen «Spør meg», men med et alvorlig bakteppe. Alt til akkompagnement av Gabrielles «Ring meg».
UiB-studentene synger om gratis overtidsjobbing, verken tid til å sove eller gå på do, mangel på nybegynnerstillinger som lege (LIS1-stillinger) og sentralisering av helsetjenester.
«Går på veggen snart»
«Vi går på veggen hvis ingen snart tar og hjelper oss, redder oss, støtter oss», synger de, med henvisning til harde arbeidsvilkår for leger og spesielt de nyutdannede. De etterlyser et sterkere støtteapparat og bedre ressurser som kan lette overgangen til arbeidslivet og minske utfordringene de regner med å stå overfor tidlig i sin karriere.
Studentene viser også til hvordan det offentlige helsevesenet presser leger inn i det private arbeidsmarkedet når de synger «Vi er én vakt fra å gjøre DropIn til vårt hjem».
«Slapp av, ditt sykehus legges ned, men turnuslegen redder ditt sted,» omhandler et ømt tema om nedleggelse av lokalsykehus og utfordringer som venter både leger og pasienter i Distrikts-Norge.
I november la medisinstudentene ved UiT Norges arktiske fram sin musikkvideo.
Nyeste artikler
Vil framleis ha samarbeid med både Kina og Russland — med varsemd
Hennum vil velges til den ene stillingen hun ikke har hatt ved universitetet
Lanserer korte studier for å lokke nye lærerstudenter
Tid for forskning
Hoel vil lage ekspertgruppe for kunstig intelligens
Mest lest
Leder fikk grovt krenkende julekort i posten. — Ble oppfattet som truende
Forskeren ble sagt opp etter 20 år: — Universitetsverden er veldig forstokket
Hoel fikk spørsmål om kjønn på Stortinget. Svarte bare «nei»
Meiner rektorane bør slutte å sutre. — Problemet er innavl, nepotisme og svak styring
Fikk bli med i prøveordning for unge forskere og ble professor etter fire år