Spente helse- og samfunnsledere under høgskolestyrets møte torsdag 18. desember. Foto: Skjalg Bøhmer Vold
Spente helse- og samfunnsledere under høgskolestyrets møte torsdag 18. desember. Foto: Skjalg Bøhmer Vold

Sa ja til ett stort sykepleieinstitutt

Styret ved Høgskolen i Oslo og Akershus vedtok en sammenslåing av sykepleieutdanningene ved høgskolen. Instituttet får over 3000 studenter.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Flere store saker sto på dagsorden til høgskolestyret torsdag 18.desember, i tillegg til saken om valg av ny modell for ledelse som endte med at Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) får tilsatt rektor i løpet av våren 2015.

Les også: Styret vedtok ansatt rektor

For Fakultet for helsefag (HF) var det tre saker på styrets dagsorden:
  • Sammenslåing av sykepleieutdanningene ved Kjeller i Akershus og Pilestredet,
  • Organisering av studieadministrasjonen ved fakultetet med innføring av et nytt ledersjikt - seksjonssjef
  • Overføring av utdanningen Facility Management fra helsefag til Institutt for administrasjon og ledelse ved Fakultet for samfunnsfag. 

Forslag om utsettelse

Styremedlemmene Vidar Sannerhaugen og Gunnar Melgaard stilte med forslag om at vedtaket om sammenslåing av sykepleieutdanningene burde utsettes. Hovedbegrunnelsen var at det var stor uro i Akershus og på Kjeller rundt fusjonen, og hva som kunne bli konsekvensen av den. Studentene ved sykepleieutdanningen på Kjeller er mer fornøyd enn studentene i Pilestredet i Oslo og har et bedre omdømme. Frykten er at utdanningen ved Kjeller kan komme til å lide under sammenslåingen, samt at det var en frykt for at alle studiene ville bli flagget ut til Oslo.

Utvalg vurderer campus Kjeller

Tidligere rektor ved Høgskolen i Akershus, Jan Grund, leder nå et utvalg som innen påske skal komme med en innstilling om hvilken satsning HiOA skal legge til grunn på Kjeller, eller eventuelt Lillestrøm. Dekan på helsefag, Nina Waaler, forsikret styret flere ganger om at det ikke er noen planer om å flytte sykepleieutdanningen fra Kjeller til Oslo. 

Dekan Nina Waaler (bildet over) hadde en grundig gjennomgang og presentasjon av saken og frarådet styret fra å utsette saken, som også hadde vært til behandling for halvannet år siden, men også da ble utsatt. Hun mente blant annet at en utsettelse ville skade prosessen med tilsetting av nye ledere som skal være operative fra 1.august neste år.

Fem ulike modeller

Fakultetet hadde vurdert fem ulike modeller for organisering av sykepleieutdanningen og flere av styrerepresentantene meldte tilbake at saken var komplisert framstilt. Bekymringen rundt styrebordet ble mindre etter Waalers gjennomgang. 

Forslaget om utsettelse falt og høgskolestyret vedtok sammenslåing, med et tillegg i vedtaket som sier at sykepleieutdanningen på campus Kjeller skal bestå.

Gjennomslag på de to andre sakene også

Høgskolestyret ga også sin tilslutning til innføring av et nytt ledersjikt i studieadministrasjonen på Fakultet for helsefag etter at fakultetsdirektør Kristin Nordseth hadde redegjort for en kritisk situasjon når det gjelder både bemanning og oppfølging av de over 50 ansatte i administrasjonen.

De vedtok også enstemmig at bachelorstudiet Facility management skal overføres til fakultet for samfunnsfag. En overføring som er ønsket både av faget og det nye fakultetet. Facility management flyttes i sin helhet til Oslo.

Spent instituttleder for sykepleie i Oslo, Dag Karterud, satt på tilhørerbenken.

 

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS