Styret må følge opp ledernes løfter

Tengel Aas Sandtrø stiller til styrevalg ved Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA). Han skriver at styret må kreve tydelige ledere, og de som skal utføre jobben må kunne ha tillit til at handling følger ord.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Vi har gått gjennom noen år med satsninger og prosjekter – og ikke alle er like godt fulgt opp. Høgskolestyret må følge opp lederes løfter og høgskolens strategi. Styrets rolle må være å sørge for at handling følger ord; når ledelsen lover så skal den også levere.

Studiestedet Sandvika skulle bli en arena for innovasjon. Noen utdanninger har vært i Bærum i årevis, mens andre er nye. Uansett var det et forsøk på å bygge opp en satellitt – et studiested utenfor campusene. Vi som har jobbet i Sandvika opplever at ordene ikke har vært etterfulgt med tydelige planer, gode rammer eller ressurser. 

Jeg opplever ikke Sandvika som et problem! Sandvika fungerer på mange måter godt. Men det er et eksempel på at ledelsen lover mens «fotfolket» må levere; og mellom ord og handling er det et gap. Sandvika er det ikke den arena for nytenkning den ble presentert som. Da er det høgskolestyret som bør etterspørre hva som er gjort for å gi undervisere og administrasjon mulighet (plass, ressurser, tid) til å gi det som høgskolen har lovet både studenter og tilsatte at Sandvika skal være.

Nå skal Kjeller/Lillestrøm (forhåpentlig) bli en arena for nytenkning og nyskaping. Ikke alle forutsetninger er på plass. Et styre som vedtar en slik strategi – som påvirker begge campus – må sørge for budsjetter og stillinger, men også forvisse seg om at satsningen følges opp med håndfaste tiltak.

For Pilestredets del ser vi av Studiebarometeret at noen utdanninger har store utfordringer. Det er et ansvar som hviler på fakultetene. Eventuelt hviler det på instituttene, men de har ikke den administrative støtten som kan bidra med analyse og endringer. Jeg mener at styret må kunne etterspørre konkrete forslag fra dekaner og instituttledere med ansvar for utdanninger som har utfordringer. Så må det igjen følges opp med ressurser.

Høgskolestyret må følge opp lederes løfter og høgskolens
strategi. 

Tengel Aas Sandtrø

Høgskolen i Oslo og Akershus begynner å finne sin nye form. Vi har en strategi, vi har konkrete planer for framtida, og vi har satsninger innen forskning og undervisningskvalitet. Høgskolestyret må ta ansvar for at bevilgninger følger planer, og sikre at fagre ord gir konkrete handlinger. 
Styret må kreve tydelige ledere. Vi som skal utføre jobben må kunne ha tillit til at handling følger ord. Derfor stiller jeg som kandidat til høgskolestyret.

Husk å stemme ved styrevalget.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS