null Foto: Skjalg Bøhmer Vold
null Foto: Skjalg Bøhmer Vold

Sterk drivkraft på tvers av HiOA

Høgskolen i Oslo og Akershus trenger et styre som evner å tenke nytt og ambisiøst om hvordan vi skal utvikle HiOA til å bli en modigere, sterkere og tydeligere samfunnsaktør, skriver Ingvild Straume som stiller som kandidat til valg til høgskolestyret.

Publisert Oppdatert

Jeg stiller til valg som høgskolestyrets ene representant for de teknisk-administrative tilsatte ved Høgskolen i Oslo og Akershus. HiOA trenger et styre som evner å tenke nytt og ambisiøst om hvordan vi skal utvikle HiOA til å bli en modigere, sterkere og tydeligere samfunnsaktør.

HiOA skal være et godt sted å studere og jobbe! Og skal HiOA bli enda bedre, bør styret i enda større grad enn i dag delta i de viktige debattene om prioriteringer og ulike retninger for framtida.

Styret må i sitt arbeid, sammen med studenter og medarbeidere ved høgskolen, sørge for at kvalitet i utdanning ikke bare tilhører rektors tale på studiestart, men oppleves i forelesningssalen, i praksis og i veiledning hver dag. Og det må utvikles rammevilkår for våre forskere, som stimulerer til forskning som betyr noe for undervisning og for samfunnet.

HiOAs nye organisasjonsmodell med ekstern styreleder gjør det enda viktigere enn før med styrerepresentanter som kjenner HiOAs indre liv godt, og som forstår organisasjonen de skal styre. De gode beslutningene for institusjonen vår fattes når eksterne blikk møter den innsikten vi som jobber eller studerer ved HiOA representerer.

Medarbeiderne ved HiOA er kunnskapsrike, og ønsker å skape en høgskole med høy kvalitet i alle ledd. Jeg har til gode å møte en tilsatt ved HiOA som ikke brenner for faget sitt, enten hun eller han jobber innenfor undervisning og forskning, eller teknisk administrativt. Vi jobber for samme mål, men har ulike faglige oppgaver. Som styrerepresentant vil jeg arbeide for å styrke drivkraften som finnes på tvers av avdelinger, fakultet og sentre.

Som styre-representant vil jeg arbeide for å styrke drivkraften som finnes på tvers av avdelinger, fakultet og sentre.

Ingvild Straume

Som seniorrådgiver i fellesadministrasjonen, avdeling for samfunnskontakt og kommunikasjon, er prosjekter på tvers av høgskolen noe av det jeg har jobbet aller mest med. Det krever en god porsjon ståpåvilje, tålmodighet og evne til å samle mennesker om nye ideer og løsninger som er til nytte for hele høgskolen. Denne måten å jobbe på krever egenskaper som jeg setter høyt, og som jeg vil ta med meg inn i vervet som TA-representant.

Min erfaring innenfor studentrekruttering, nettarbeid og samfunnskontakt har gitt meg innsikt i egenarten til de enkelte fag- og arbeidsområdene ved HiOA. Samtidig krever arbeidet evne til å tenke helhetlig om hvordan vi utfører vårt samfunnsoppdrag i møte med studenter og samarbeidspartnere.

Jeg er takknemlig for å bli oppfordret til å stille til valg, og for å bli nominert av gode kollegaer som kjenner meg og mitt engasjement for Høgskolen i Oslo og Akershus. Gjennom de tolv årene jeg har jobbet ved høgskolen har jeg hatt gleden av å bli kjent med mennesker i alle deler av organisasjonen.

TA-tilsatte som jobber med studieadministrasjon, fordi de tror på at utdanning og forskning skaper et bedre samfunn. Engasjerte lærere som ønsker å utvikle faget sitt, dele kunnskap med studentene og formidle sin forskning. Jeg har møtt stolte studenter som ikke er tvil om at HiOA var det rette studiestedet for dem.

Alle disse menneskene fortjener styrerepresentanter med samme sterke engasjement for HiOA som de selv viser hver eneste dag.

Har du spørsmål, kommentarer eller innspill til mitt kandidatur som TA-representant, fyr løs i kommentarfeltet, eller ta kontakt med meg direkte: www.hioa.no/tilsatt/ingvilds

(Fristen for å melde sitt kandidatur som styremedlem ved HiOA går ut 28.april kl.1600)

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!