null Foto: Skjalg Bøhmer Vold

Må styrke innretning mot kjernevirksomhetene

Det er utdanning, forskning og formidling det dreier seg om – i den rekkefølgen, skriver Anton Havnes. Han er den eneste ansattekandidaten som stiller til gjenvalg til høgskolestyret.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Utdanning først. Det er utdanning, forskning og formidling det dreier seg om – i den rekkefølgen. Det er utdanningsvirksomheten som bærer forskningen. Hvis utdanning ikke prioriteres, rammer det forskningen i neste rekkefølge. I styret vil jeg fortsette å arbeide for å prioritere utdanning, fremme statusen til undervisning og å styrke støttesystemene for undervisning og læring.

Universitetssatsingen. Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) vil (og bør) bli universitet. Kravene som stilles gjelder i all hovedsak forskning. Den største faren ved universitetssatsingen er å prioritere forskning uten å satse tilsvarende på å utvikle utdanningene. Som styremedlem vil jeg arbeide for å styrke satsingen på å utvikle utdanningene til gode profesjonsutdanninger, med vekt på både praktisk og teoretisk kunnskap.

Organisasjonen. HiOA har en faglig sterk administrasjon. Et av stikkordene i NIFU sin evaluering av HiOA-organisasjonen var ‘forenkling’. Jeg tror det rører ved kjernen i utfordringene ved forholdet mellom administrasjon og kjernevirksomhetene. De administrative funksjonene må tjene kjernefunksjonene og plasseres nært til og utøvelsen av primærvirksomhetene.

Kommunikasjon og deltakelse i beslutningsprosessene. Khrono er et viktig bidrag til offentlighet rundt virksomheten ved HiOA. Men hjemmesiden til HiOA har nå i all hovedsak blitt et administrativt rettet organ. Som styremedlem vil jeg ta opp i styret hvordan HiOA kan legge bedre til rette for aktiv, offentlig rettet diskusjoner om institusjonens utvikling.

Styret. Styrets oppgaver er å ha søkelyset på de overordnete sakene, den strategiske innretning og de lange linjene. Som styremedlem ønsker jeg en diskusjon om hvordan styret skal arbeide med å ha søkelyset på strategiske og langsiktige diskusjoner og beslutninger, heller en enkeltsaker som ofte er knyttet til administrativ saksbehandling.

I styret vil jeg fortsette å arbeide for å prioritere utdanning, fremme statusen til undervisning og å styrke støtte-systemene for undervisning og læring.

Anton Havnes

Strategi 2020. Å utvikle HiOA som moderne, oppdatert høyere utdanningsinstitusjon forutsetter langsiktige strategier. Strategi 2020 er uttrykk for langsiktighet. Der pekes det på viktige prioriteringer. Men hva det innebærer er fortsatt uklart. Som styremedlem vil jeg ta initiativ til at det utvikles en strategi for å realisere Strategi 2020.

Kontinuitet, nytenkning og kunnskap om HiOA. Jeg er den eneste kandidaten blant tilsatte som var representant i styret i inneværende periode. Jeg vil derfor kunne styrke kontinuitet. Jeg kjenner HiOA godt, de enkelte utdanningene, fakultetene og institusjonen. Mine kunnskaper om den faglige virksomheten ved hele institusjonen og høyere utdanning som sektor, både nasjonalt og internasjonalt, er et godt grunnlag for å bidra til å utvikle HiOA videre. 

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS