Rektor på Universitetet i Sørøst-Norge, Petter Aasen, ligger an til fire nye år som rektor. Foto: Skjalg Bøhmer Vold

Styret i Sørøst ansetter rektor torsdag

Rektorjobb. Styret ved Universitetet i Sørøst-Norge skal ansette rektor for de neste fire årene på styremøtet torsdag. Dagens rektor Petter Aasen ligger godt an til å få fornyelse.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dagens rektor Petter Aasen (67) var en av fem som søkte på rektorjobben ved Universitetet i Sørøst-Norge (USN), gikk det fram av søkerlisten som ble offentliggjort 15.oktober. Alle fem søkerne var menn.

På styremøtet i Drammen torsdag 21. november skal styret ved USN ansette rektor fra 1. januar 2020 og fire år framover. Saken blir behandlet for lukkede dører.

Intern søker ansettes

Fakta

Disse vil bli rektor ved Universitetet i Sørøst-Norge

  • Petter Aasen (67), Åsgårdstrand. Rektor og professor i pedagogikk
  • Jørgen Almlund (57), Hafrsfjord. Selvstendig næringsdrivende
  • Jarle Tommy Bjerkholt (55), Stavern. Viserektor for forskning, innovasjon og internasjonalisering, USN.
  • Thorbjørn Johan Gaarder (64), Oslo. Chief Credit Officer
  • Egil Trømborg (54), Drammen. Eier av T2B consultancy

Etter det Khrono kjenner til, ligger det an til at Petter Aasen blir ansatt for en ny periode. Den eneste andre som er aktuell, er viserektor for forskning, innovasjon og internasjonalisering på USN, Jarle Tommy Bjerkholt.

De tre andre på søkerlisten er ikke aktuelle, etter det Khrono erfarer.

Det er heller ikke kommet inn flere søkere enn de fem som opprinnelig sto på søkerlisten. Det bekrefter styreleder Tore Isaksen overfor Khrono.

I utlysningsteksten sto det at det åpnes for at man kunne ta imot søkere etter søknadsfristen, og USN engasjerte også et rekrutteringsbyrå til å lete etter flere kandidater, uten at det har lykkes. Byrået det er snakk om er, etter det Khrono kjenner til, Amrop Delphi.

Beklaget kvinnemangel

Da søkerlisten ble kjent, beklaget Tore Isaksen overfor Khrono at det kun var menn som søkte rektorjobben.

— Dette er en nokså vanlig søkermasse i denne sektoren, men jeg beklager at det ikke er kvinnelige søkere. Det viktige nå er om det kan melde seg noen kvinner i den videre prosessen som rekrutteringsbyrået skal ha, sa han.

Også personal- og organisasjonsdirektør Elisabeth Borhaug beklaget overfor Khrono at det ikke var kvinner på søkerlisten.

Vil nå aldersgrense

Petter Aasen har nylig fylt 67 år og vil dermed fylle 70 år før et nytt åremål er over.

Aasen var rektor ved Høgskolen i Buskerud og Vestfold (HBV), og før det rektor ved Høgskolen i Vestfold. 1. januar 2016 ble han rektor ved Høgskolen i Sørøst-Norge, etter fusjonen mellom HBV og Høgskolen i Telemark. I mai 2018 fikk høgskolen så universitetsstatus.

Petter Aasen er professor i utdanningsvitenskap, og er fortsatt aktiv forsker ved siden av rektorjobben. Han sa for noen måneder siden til Khrono at han har som mål å publisere én artikkel eller et kapittel i en anerkjent kanal i året.

I staten har man plikt til å fratre ved 70 år, men ifølge USN kan dette fravikes hvis arbeidsgiver og arbeidstaker ønsker det.

Styreleder Isaksen sa til Khrono i oktober at han ikke ser at det kan være noe problem at Aasen når aldersgrensen i rektorperioden, hvis han skulle få fornyet åremål.

Prosess siden september

Isaksen orienterte på forrige styremøtet ved USN, som var 24. oktober, om at stillingen har vært utlyst i aviser og på ulike steder i Norge og Norden siden 20.-21. september. Søknadsfristen var 11. oktober og intervjuer ble gjennomført i oktober.

USN har åtte studiesteder, og styrelederen understreket at arbeidssted for rektor skal fastsettes etter avtale, selv om det i noen av annonsene har stått arbeidssted Vestfold/Kongsberg. I dag har Petter Aasen kontor på Bakkenteigen, som er campusen i Vestfold, og i Drammen.

Isaksen orienterte også om bistanden USNs styre fikk fra rekrutteringsbyrået. Han fortalte USN-styret at firmaet (Amrop Delphi) er et av de fremste i landet og har lang erfaring i å rekruttere toppledere også innen universitets- og høgskolesektoren.

Videre opplyste Isaksen at representanten for rekrutteringsbyrået ikke er medlem av innstillingsutvalget, men gir råd i prosessen. Personal- og organisasjonsdirektør Elisabeth Borhaug er sekretær for innstillingsutvalget, og er heller ikke medlem i utvalget, opplyste han ifølge referatet fra styremøtet 24. oktober.

(Khrono skrev først at rektoransettelsen ikke står på sakskartet. Det gjør den, men sakspapirene er unntatt offentlighet. Feilen er rettet mandag kl 15.)

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS