Statsråd Torbjørn Røe Isaksen velger kontinuitet ved styret i Sørøst-Norge, men bytter ut flere andre steder. Foto: Skjalg Bøhmer Vold
Statsråd Torbjørn Røe Isaksen velger kontinuitet ved styret i Sørøst-Norge, men bytter ut flere andre steder. Foto: Skjalg Bøhmer Vold

Styre-rokering på Lillehammer, men stø kurs i Sørøst-Norge

De midlertidige styremedlemmene ved Høgskolen i Sørøst-Norge får fortsette. Ny styreleder på Høgskolen i Lillehammer.

Publisert Oppdatert

(Saken er oppdatert med oppnevninger til styret ved NTNU i Trondheim og UiT - Norges arktiske universitet).

Mens de midlertidige oppnevnte styremedlemmene ved den kommende Høgskolen i Sørøst-Norge får fortsette fram til 31.juli, gjør statsråd Torbjørn Røe Isaksen endringer ved styret på Høgskolen i Lillehammer. Tre av fire tidligere medlemmer skiftes ut styrene i Høgskolen Stord/Haugesund og Universitetet i Agder også. Dette ble klart tirsdag, via en pressemelding fra Kunnskapsdepartementet. 

Isaksen hørte ikke på Telemark

Nylig ble det kjent gjennom Khrono at et enstemmig fylkesutvalg i Telemark ba kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen om å oppnevne styreleder i KS (kommunesektorens organisasjon), Gunn Marit Helgesen, som ny styreleder ved Høgskolen i Sørøst-Norge istedet for dagens leder, professor Rune Nilsen.

Nilsen er styreleder i fellesstyret for Høgskolen i Telemark (HiT) og Høgskolen i Buskerud og Vestfold (HBV), som skal fusjonere 1. januar 2016. Nilsen har også siden 2011 vært styreleder ved HiT.

Styrene har viktige oppgaver, og jeg forventer at de har høye ambisjoner for arbeidet sitt.

Torbjørn Røe Isaksen

Kunnskapsdepartementet har ikke hørt på Telemarks bønn. 

– Vi har oppnevnt de samme styremedlemmene som i dag sitter i fellesstyret for de to høyskolene som nå blir til én. Dette gir kontinuitet fra arbeidet med sammenslåingen. Styret har viktige oppgaver, og jeg forventer at det har høye ambisjoner for arbeidet sitt også videre, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen i en pressemelding. 

De nye medlemmene og leder Rune Nilsen skal sitte fra 1.januar 2016 til 31.juli 2019.

Les også: Vil ha Helgesen som ny styreleder i Sørøst

Ny styreleder på Lillehammer

Mens det midlertidige styret i Sørøst-Norge får fortsette, skjer det endringer både i sammensetningen og posisjonene til flere av de eksterne styrerepresentantene ved Høgskolen i Lillehammer.  

Hun som var oppnevnt som midlertidig styreleder fram til årsskiftet, prosjektleder hos Sintef og Norwegian Centre for Expertice på Raufoss, Kari Broberg, rykker ned et hakk til ordinært styremedlem. 

Tidligere ordinært styremedlem, professor Peter Nicolai Arbo ved Fiskerihøgskolen i Tromsø, rykker opp som styreleder.  Hans nåværende vara, administrerende direktør for byggvarefirmaet Gausdal Landhandleri, Audun Løhre, rykker inn som fast styremedlem. Nytt medlem i styret er tidligere Schibsted-direktør og nå kultursjef i Hadeland kommune, Camilla Jarlsby. 

Arbeiderpartimannen og helseprofessor ved Høgskolen i Oslo og Akershus, Jan Grund og Arbeiderpartiets fylkessekretær og tidligere ordfører i Lillehammer, Synnøve Brenden går dermed ut av styret. Det samme gjør prosjektleder i Norges Idrettsforbund, Anja Rynning Veum. 

Tre nye i Stord/Haugesund

Ved Høgskolen Stord/Haugesund fortsetter bare én av de offentlige oppnevnte styremedlemmene, nemlig professor Åke Seiger ved Karolinska Instituet i Stockholm. Nyutnevnte medlemmer her er professor ved Universitetet i Bergen, Vigdis Vandvik, konserdirektør i Sparebaken Vest og Årets ledertalent i Vest 2014 Ragnhild Janbu Fresvik. Polytec-leder og tidligere styreleder i Haugesunds Avis, Gunnar Birkeland er også ny i styret. 

Tre nye i Agder

Ved Universitetet i Agder byttes også tre av fire nåværende styremedlemmer ut. Den eneste som fortsetter er advokat Bjørn Stordrange. Tom Fidjeland, adm.dir i Cameron Sense er nytt medlem, det samme er Kerstin Norén, rektor ved Högskolan Väst i Trollhättan, Sverige. Tidligere adm.dir i Helse Fonna HF, Kari Ugland, Haugesund er også ny i styret i Universitetet i Agder. 

Professor Kathrine Skretting, som nå er ny rektor ved Høgskolen i Lillehammer, er nå styremedlem ved Universitetet i Agder, men går ut fra nyttår. 

Også NTNU og Tromsø klare

Også NTNU og UiT - Norges arktiske universitet har fått utnevnt medlemmer for en periode til. I Trondheim fortsetter Svein Brandtzæg som styreleder og Espen Remmen, adm.dir ved Helse Møre og Romsdal er ny i styret. 

Ved Universitetet i Tromsø er samtlige eksterne styremedlemmer reoppnevnt for en ny periode. 

Styrefolk med bred erfaring

– Styremedlemmene som oppnevnes har bred erfaring fra samfunns- og næringsliv. Denne erfaringen vil være verdifull i den strategiske og faglige utviklingen av institusjonene. Styrene har viktige oppgaver, og jeg forventer at de har høye ambisjoner for arbeidet sitt. Jeg ønsker de nye styrene lykke til i arbeidet, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen i en pressemelding.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS