Varm kappe på solrik dag for UiO-rektor Ole Petter Ottersen foran 4000 spente studenter.
Varm kappe på solrik dag for UiO-rektor Ole Petter Ottersen foran 4000 spente studenter.

Studieåret åpnet på Universitet i Oslo

Rundt 4.000 studenter ble ønsket velkommen til UiO på velkomstseremonien.

Publisert Oppdatert

Rektor Ole Petter Ottersen tok i mot studentene, og høstet litt latter da han påpekte det lite sommerlige i den tradisjonelle kappen.

Solen skinte og Carmina Burana tordnet ut over de rundt 4.000 ferske studentene og fadderne som hadde møtt fram til velkomstseremonien på Universitetsplassen. Rektor Ole Petter Ottersen ønsket dem velkommen, og gjentok hele tre ganger at de måtte bruke studietiden godt, for den kommer aldri tilbake.

— Viktig milepel

— Det er en viktig milepel, den dere passerer i dag. De milepelene dere har passert tidligere i livet, har stått langs fylkesveier og riksveier. Nå slår dere inn på Europaveien som ikke bare forbinder oss til vårt eget kontinent, men til alle deler av verden, sa Ottersen og snakket om hvor viktig det er å dra på utveksling.

Bruk studietiden godt, for den kommer aldri tilbake.

Ole Petter Ottersen

For studentene Uniforum snakket med var utveksling en bråstart på mulighetene senere i studieløpet, men noe de så absolutt vurderer:

Jens Due har ikke tenkt noe særlig på utveksling ennå, mens Henning Drivelklepp har tenkt mye på mulighetene for utveksling og ønsker seg til et sted som er litt som hjemme og samtidig noe helt annet. Han kunne tenke seg til New Zealand, Sveits eller USA.

Flere om utveksling

Bisma Rasool og Mergime Zahiti (bildet over) har lyst til å reise på utveksling til Øst-Asia, gjerne Kina eller Sør-Korea, selv om de ikke har rukket å tenke så langt ut i studiene, enn så lenge holder det å få med seg alt som skjer med studiestart.

Studentparlamentets leder Hans Christian Paulsen trakk også fram utveksling, og særlig studentene som kommer til UiO.

Alix Maillot (bildet under) er utvekslingsstudent fra Frankrike. Hun valgte UiO på grunn av kursene i menneskerettighetsjuss og den norske naturen. Etter fem dager i Norge har hun et godt inntrykk og synes medstudentene er hyggelige og glade.

Ordfører Marianne Borgen ønsket velkommen med å be studentene om å engasjere seg i organisasjonslivet og være frivillige, i tillegg til å ta studiene og eksamen på alvor. Hun avsluttet talen sin med å påpeke at det forekommer vold og seksuelle overgrep mot studenter og mellom studenter, og at alle har et ansvar for å stoppe det.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS