null Foto: Skjalg Bøhmer Vold
null Foto: Skjalg Bøhmer Vold

«Engasjer deg!»

Tanken på tre år her kan være litt skummel, jeg har ett viktig råd: Engasjer deg, sa studentleder Tord Øverland i sin tale til nye studenter.

Publisert Oppdatert

Denne artikkelen er mer enn et år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mitt navn er Tord og jeg er leder for Studentparlamentet. Jeg jobber sammen med Jørgen, Kine og Tamara på fulltid, for at deres studiehverdag skal være bra. Jeg liker å si at Studentparlamentet er studentenes eget Storting, og Arbeidsutvalget er som studentens regjering.

Det er god følelse og stå her og se utover så mange nye studenter, og selv om jeg er litt nervøs, vet jeg at det er mange av dere som er mer spent enn meg.

Fordi for noen er HiOA det første møtet med å studere på høgskole nivå, mens andre har kanskje studert tidligere. Og tanken på at du skal være her, i kanskje tre år, kan virke skummelt. Derfor vil jeg vil komme med en oppfordring: engasjer deg!

Jeg håper at alle dere er med på å skape et godt studiemiljø, hvor du deltar i faglige diskusjoner, svarer på evalueringer, og deltar på sosiale arrangementer. Dette er med på å bygge en god skole og være med på å bygge nettverk for videre din karriere.

Hadde noen sagt til meg da jeg startet her for fire år siden, at jeg skulle gå på scenen og holde en tale etter Jonas Gard Støre, foran ca. 5000 studenter, ville jeg nok sett litt merkelig på personen. MEN nå står jeg her, med et smil om munnen, og skal jobbe for dere det neste året.Det viser at om man utfordrer seg selv og deltar aktivt i livet på og rundt HiOA kan man få muligheter man ikke hadde kunne forestilt seg. Og kanskje, om noen år, er det du som står her.

Det er viktig å huske på at HiOA har vi mange ulike utdanningsløp som alt ifra sykepleier, økonomi, drama og hel del andre. Dette vil si at du har muligheter til å bli kjent med mange ifra ditt fagmiljø, men også mennesker i helt ulike fagretninger. Benytt deg av denne muligheten og få et bredt perspektiv på samfunnet og livet.’

Og som en smart man en gang sa: «Ikke vri deg unna, ikke være likeglad. Ikke late som du ikke mente det du ikke mente det du sa.» fordi du må tenke sjæl.

Jeg håper at du ikke blir en passiv student, da vil tiden på HiOA gå mye saktere. Bruk studietiden du har foran deg, til å få verdifull erfaring og gode venner.

Nå gjenstår det bare å si: LYKKE TIL!

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS