Vil gi foreleserne oppfølging for bedre undervisning
Studentvalg. Bjørn Harald Hegreberg Garborg, påtroppende parlamentsleder ved OsloMet, vil at meritterte undervisere skal veilede forelesere som ikke er på samme nivå.
OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
På lørdagens valgmøte i Studentparlamentet ved OsloMet – storbyuniversitetet ble det valgt studenter til en lang rekke verv, blant annet de fire studentene som skal arbeide på fulltid i parlamentets arbeidsutvalg.
Jeg tror det hadde gagnet under-visningen å ha et system som fanger opp forelesere som ikke er helt på dette nivået.
Bjørn Harald Hegreberg Garborg
Bjørn Harald Hegreberg Garborg (26) ble valgt til leder. Med seg i arbeidsutvalget fikk han Vilde Henningsgård som nestleder, Egle Juodziukynaite som fagpolitisk ansvarlig og Jeanett Andersen som velferdspolitisk ansvarlig.
Vil følge opp alle forelesere
Garborg gleder seg til et spennende og utfordrende arbeid, og ser forrige arbeidsutvalg sitt arbeid med meritteringsordning for forelesere som noe han vil fortsette inn i sin periode:
— De som utmerker seg får en bonus og dette skal øke den pedagogiske kompetansen blant foreleserne. Jeg tror det hadde gagnet undervisningen å ha et system som fanger opp forelesere som ikke er helt på dette nivået, sier han.
Garborg beskriver et system der alle forelesere følges opp, der de som får pedagogisk merittering, «toppsjikteunderviserne», kan være villige til å vurdere og gi opplæring til de andre foreleserne.
— Jeg tror mange av dem som ikke er så dyktige pedagogisk ønsker å bli det, uten å helt se selv nøyaktig hva som skal til for å engasjere studentene bedre. Med noe slikt på plass kan man få bedre undervisere over hele rekken, sier den påtroppende studentlederen.
Vil se på studiestart sin rolle
Bjørn Harald Hegreberg Garborg studerer sykepleier i Pilestredet på andreåret.
— Hva tror du blir den viktigste saken for studentene på OsloMet det neste året?
— Jeg ser for meg å begynne med studiestart, svarer Garborg.
Han vil gjøre studiestart, eller fadderukene, mindre alkoholfokusert gjennom flere arrangementer som ikke handler om fest.
— Studiestart er veldig viktig for studiene. Vi har sett, og vil nok også se i den nye Studentenes Helse- og Trivselsundersøkelse, at studenter som ikke har venner og kommer inn i et godt studiemiljø fra starten av, har det dårligere psykisk og større risiko for å falle fra studiene.
— Hvilke type arrangementer seg du for deg?
— Da jeg var fadderbarn var vi mye i Frognerparken. Da er det ikke verre enn å fyre opp noen griller og ta med leker, så kommer man langt med det.
Kosaka til universitetsstyret
Til universitetsstyret var det eneste valgkomitéen hadde delt innstilling, der flertallet ville ha Ole Marius Svendsen og mindretallet Rune Keisuke Kosaka.
Sistnevnte, som også er avtroppende leder for Studentparlamentet, fikk til slutt styrevervet, sammen med Julie Iversen, som også er avtroppende medlem av parlamentets arbeidsutvalg.
Som vara ble Tor Løvset Waage valgt, med Kaja Sofie Toresdatter Lorentzen som andrevara.
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)
Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!