studentpolitikk

Studentutvalg kritiserer «persona non grata»-vedtak

— Vi synes det er skuffende og litt pinlig.

Statsråd Ola Boten Moe (Sp) har fått som hatten passer fra to av landets største studentparlamenter i det siste, men mange, deriblant tre studentutvalg ved Universitetet i Bergen, mener at det blir feil å erklære ministeren for uønsket

Tre studentutvalg ved Universitetet i Bergen går nå hardt ut mot «persona non grata»-vedtakene mot Ola Borten Moe.

Ifølge Studvest er det studentutvalgene fra Juridisk, Humaniora og Medisinsk fakultet ved Universitetet i Bergen som nå går imot vedtaket.

— Vi synes det er skuffende og litt pinlig, sier Victor Botnevik, leder for Juridisk Studentutvalg ved UiB til avisa.

Klare meldinger

I slutten av november erklærte studentparlamentene ved Universitetet i Oslo og Universitetet i Bergen forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe for «persona non grata».

— Ola Borten Moe har ikke vist interesse for verken studentene eller sektoren han representerer, uttalte leder av Studentparlamentet i Bergen, Aksel Haukom, til Khrono i forbindelse med erklæringen.

Ved UiO meldte leder Oline Marie Sæther at Borten Moe konsekvent har vist at han ikke ønsker å tale studentenes sak.

Så langt har ikke noen av de andre studentparlamentene i landet gjort det samme som UiB og UiO, og vedtakene fra Norges to største byer har også fått kritikk fra flere hold.

Borten Moe selv har karakterisert studentenes erklæring som «pubertal uttrykksform».

Delte meninger

At tre studentutvalg ved UiB går mot vedtaket til Studentparlamentet står i kontrast til det som var tilfelle ved UiO. Der var det nemlig Juridisk Studentutvalg som fremmet det originale vedtaket.

Leder for Medisinsk studentutvalg ved UiB, Vegard Slettvoll, svarer følgende på spørsmål fra Studvest om hva han mener Studentparlamentet burde gjort i stedet for å erklære statsråden for uønsket:

— I ytterste konsekvens kunne de heller ha vedtatt at de ønsket at Borten Moe skulle gå av.

Han tror en slik reaksjon hadde fått omtrent like mye oppmerksomhet, men at det likevel holder mulighetene åpne til å møte ministeren.

— Studentperspektiv

Studentparlament-leder Aksel Haukom sier til Studvest at han ikke støtter utspillene fra de tre studentvalgene.

— At Realistlista er de som har kommet med forslaget, viser at dette er et studentperspektiv. De har en bred fakultetsmessig sammensetning og er en gruppe studenter som er veldig engasjert, sier parlamentslederen.

Haukom er fornøyd med vedtaket og den nasjonale diskusjonen som har kommet i ettertid og forteller at han har hatt løpende kommunikasjon med Kunnskapdepartementet siden, skriver Studvest.

Powered by Labrador CMS