Dilek Ayhan (H) er utdannet dataingeniør fra Høgskolen i Oslo (HiO) Hun har blitt statssekretær i Nærings- og Handelsdeptartementet. Foto: Privat

HiOA-ingeniør blir statssekretær

Tidligere ingeniørstudent Dilek Ayhan (H) er ny statssekretær i næringsdepartementet. Leder for Institutt for informasjonsteknologi, Laurence Habib, er imponert.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tidligere ingeniørstudent ved Høgskolen i Oslo (HiO), Dilek Ayhan (H) utnevnt som statssekretær i Nærings- og Handelsdepartementet.

— Jeg har gründerbakgrunn selv og er veldig glad for å jobbe innenfor et fagfelt jeg brenner for. I den nye regjeringen ser vi blant annet frem til å bedre rammebetingelsene for dem som skaper nye arbeidsplasser. Mennesker med skapertrang og tiltakslyst skal gis større armslag. Mange av fremtidens bedrifter er ennå ikke etablert, sier Ayhan.

— Jeg er både rørt, stolt, ydmyk og glad for å ha fått en slik mulighet. Dette er et nytt liv med nye muligheter for meg, legger hun til.

Verdifull studieerfaring

Ayhan er stolt av å ha utdannet seg som dataingeniør og mener at erfaringen hun fikk under studietiden har vært verdifull.

— - Jeg er selv utdannet dataingeniør fra Høgskolen i Oslo, og var en aktiv og sosial student under studietiden. Jeg var med på masse, og ble inspirert av menneskene jeg møtte. Dette ga meg verdifull erfaring utover studiene og en mulighet til å bygge gode og langvarige vennskap og relasjoner både i og utenfor Norges grenser, sier hun.

— Hver gang du sender sms, hører på musikk, kjører bil eller starter en motor er du avhengig av at ingeniørene har gjort jobben sin. Ved å velge real- og teknologifag, kan du være med å skape framtiden, sier hun.

Ayhan påpeker at det er viktig å bygge gode relasjoner allerede som student.

— Det er en stor fordel å bygge et godt nettverk allerede som student. Selv om man går i første klasse bør man tenke på å knytte gode relasjoner med andre mennesker. Dette kan man gjøre ved å engasjere seg i andre ting ved siden av fagene, eksempelvis i Studentparlamentet eller det å arrangere næringslivsdag, sier hun.

Hun råder studentene til å bygge et breddenettverk og å bli kjent med mennesker fra ulike områder, miljøer og kulturer.

— Nettverket man bygger bør bestå av mennesker på tvers av ulike miljøer, slik at man får størst mulig bredde. Jo flere du kjenner, jo mer av verden opplever du, poengterer Ayhan.

I dag er Dilek Ayhan kjent for sitt arbeid med Alarga, et selskap som knytter bindeledd mellom studenter med minoritetsbakgrunn og høyprofilerte bedrifter i norsk næringsliv. Hun har blitt æret for å bedre norske bedrifters konkurranseevne gjennom å øke bedriftenes interkulturelle kompetanse.

Stolt instituttleder

Leder for Institutt for informasjonsteknologi, Laurence Habib (bilde under) er imponert over Dilek Ayhan sitt arbeid.

— Jeg er imponert over at tidligere studenter kommer i såpass viktige posisjoner. Det er veldig morsomt å se at de også jobber med andre ting enn programmering, sier Habib. 

Hun understreker at Dilek Ayhan var eksepsjonell allerede i studietiden.

— Fra det jeg har hørt gjorde Ayhan et stort inntrykk allerede her på skolen. Hun var veldig sosial og engasjert og drev med masse annet ved siden av skolen. Det er veldig morsomt å se hvor langt hennes engasjement har ført henne, sier hun.

Utmerket seg allerede som student

Ulf Uttersrud er førsteamanuensis på Fakultet for teknologi, kunst og design (TKD). Han er stolt over å ha hatt Dilek Ayhan som student.

— Ayhan markerte seg tidlig som en aktiv og flink student, både faglig og på andre måter. Hun deltok i studentpolitikk og fikk satt i gang flere nye tiltak, opplyser Uttersrud.

— Hennes bachelorprosjekt som avsluttet studiet, ble utført som et oppdrag for konsulentselskapet Accenture. Det gikk ut på å lage et spill på web som skulle motivere ungdom til å ta utdanning. Den «humoristiske» tittelen på prosjektet var «Study or die». Det var et gruppeprosjekt sammen med to andre studenter, legger han til.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS