Vil være en del av strukturdebatten
Nyvalgt studentleder i Nord-Trøndelag, Kevin Hovdahl Holmli, trekker fram en spennende strukturdebatt som et viktig argument for å bli studentpolitiker på heltid akkurat nå.
OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
Kevin Hovdahl Holmli er 23 år, nybakt far og kan om kort tid skilte med en bachelorgrad i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Nord-Trøndelag (HiNT).
Men å ta avskjed med høgskolen i sitt hjerte ble rett og slett for vanskelig for den over gjennomsnittlig samfunnsengasjerte verdalingen.
Spennende tider
— Som student har jeg vært engasjert i ulike verv hele tida. Og det har vært så artig, at jeg har følt på at jeg ikke kan slippe taket i dette. Det slipper jeg heldigvis nå, sier Holmli.
— Det skjer veldig mye rundt struktur i sektoren nå. Dette vil jeg gjerne være med på, sier Holmli til hint.no.
Det skjer veldig mye rundt struktur i sektoren nå. Dette vil jeg gjerne være med på.
Kevin Hovdahl Holmli
Klare visjoner
For fra og med 1. juli 2015 overtar Kevin Hovdahl Holmli stafettpinnen som leder av Studentorganisasjonen i Nord-Trøndelag etter Magnhild Moan Ingebrigtsen.
— En meget god arvtager, skal vi tro den avtroppende studentlederen.
— Kevin har utrolig mye erfaring til å være kun 23 år. Samtidig er han en trygg og stødig leder. Han kjenner organisasjonen godt, og har samtidig klare visjoner. Dette blir veldig bra, slår Moan Ingebrigtsen fast.
— Jeg kjenner både høgskolen og samskipnaden i regionen veldig godt, og mener selv det er en klar fordel at jeg har samarbeidet med ledelsen begge steder gjennom disse vervene.
— Jeg håper å fronte Studentorganisasjonen på en god måte, og bidra til at vi blir enda mer synlig både på HiNT og i regionen for øvrig, sier han.
Opplæring av tillitsvalgte
Selv om det fortsatt er noen måneder til han tiltrer, har han allerede flere saker han brenner etter å ta tak i.
— Først og fremst vil jeg sørge for at enda flere studenter vet hvem vi er, tar kontakt og bruker oss. Jeg vil også jobbe med å øke samarbeidet på tvers av campusene, slik at vi klarer å koble de tettere sammen.
Han er også tydelig på at han kommer til å vie mye tid til å sikre god opplæring av alle tillitsvalgte studenter.
— Som tidligere fylkesleder for Elevorganisasjonen i fylket, jobbet jeg mye med skolering av tillitsvalgte. Jeg har også deltatt på tillitsvalgtkurs selv her ved HiNT. Og jeg tenker at det er veldig viktig å få på plass en god opplæring, for uten gode og engasjerte tillitsvalgte er det liten vits i å ha en studentorganisasjon.
— Forsatt mye å kjempe for
— Men er ikke kampsakenes tid blant studentene egentlig forbi?
— Nei, det er fortsatt mye å kjempe for. Noen kamper samkjøres gjerne nasjonalt, som for eksempel at fusjoner ikke skal skje kun for fusjonens del, men bidra til at studentene faktisk får en bedre studiehverdag med enda høyere kvalitet i utdanninga si, sier Holmli.
— Ved HiNT er det flere tusen studenter som skal ha det bra, og oppleve at de studerer ved en høgskole som bryr seg om dem og som tar innover seg de meningene som kommer inn. Her er HiNT gode allerede, noe vi får tilbakemelding om både fra departementet og fra studentene selv. Det er et veldig godt utgangspunkt, slår 23-åringen fast.
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)
Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!