Katinka Hustad er en av tre studenter som gikk ut fra fotojournalistutdanningen ved Høgskolen i Oslo og Akershus som er nominert i fotokonkurransen Årets bilde 2015. Foto: Cicilie S. Andersen
Katinka Hustad er en av tre studenter som gikk ut fra fotojournalistutdanningen ved Høgskolen i Oslo og Akershus som er nominert i fotokonkurransen Årets bilde 2015. Foto: Cicilie S. Andersen

Her er alle nominerte til «Årets bilde 2015»

Tre fotostudenter som gikk ut fra Høgskolen i Oslo og Akershus i 2015 er nominert i konkurransen «Årets bilde 2015».

Publisert Oppdatert

De tre studentene som er nominert er Katinka Hustad, Torstein Bøe og Khronos fastlansfotograf Skjalg Bøhmer Vold. Alle tre gikk ut fra utdanningen i fotojournalistikk ved Høgskolen i Oslo og Akershus i fjor.

Katinka Hustad er nominert både i klassen for foto og for video, mens de to andre er nominert i klassen for foto, ifølge Medier24.

Samlet fikk årets konkurranse inn 3500 bilder og 150 TV-/videoreportasjer, opplyser styreleder Sveinung U. Ystad i Pressefotografenes Klubb til avisen.

Flere kategorier

Prisene i konkurransen «Årets bilde 2015» deles ut 11. mars. Det er 15 kategorier priser, blant dem årets nyhetsbilde, dokumentar, dagligliv i Norge, klima og miljø, åpen klasse og video, i tillegg til at hovedprisen «årets bilde» skal kåres, basert på flere av kategoriene. Dessuten blir det kåring av «årets fotojournalist».

 Det er en god trend at vi er på denne lista. 

Jon Petter Evensen

Årets foto-juryering fant sted på Høgskolen i Oslo og Akershus, 

Høgskolelektor Jon Petter Evensen ved utdanningen i fotojournalistikk ved HiOA er svært fornøyd med nominasjonene.

— Det er en god trend at vi er på denne lista. Det betyr mye både for utdanningen og også for den enkelte student, som skal posisjonere seg i et ganske vanskelig marked, sier han.

Flere tidligere studenter

I tillegg til de tre som gikk ut fra utdanningen i 2015, er det mange flere tidligere HiOA-studenter på listen over nominerte. Blant de 21 som er nominert innen foto har 9 studert fotojournalistikk på HiOA, mens 6 av 9 nominerte innen video har vært HiOA-studenter.

Blant tidligere HiOA-studenter som er nominert er Kyrre Lien, som vant hovedprisen «Årets bilde» i fjor med sitt bilde av barn i Gaza som dekker til utsikten fra soverommet sitt med tepper for å slippe å se på ruinene utenfor. Andre nominerte, tidligere HiOA-studenter, er Klaudia Lech, Andrea Gjestvang, Anne-Stine Johnsbråten, Martin Slottemo Lyngstad, Anton Ligaarden, Espen Rasmussen, Ingun Mæhlum og Krister Sørbø.

Studentene i fotojournalistikk har hentet inn en lang rekke priser tidligere, blant annet vant Line Ørnes Søndergaard og Katinka Hustad, som begge gikk ut fra HiOA ifjor, priser i den internasjonale konkurransen College Photographer of the Year i høst.

Her ser du fjorårets vinnere

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS