Savnet

Studenten Pål Johan (21) har vært savnet i ett år

Frem til det eventuelt kommer inn nye tips, står saken stille, informerer politiet.

Pål Johan Gulbrandsen studerte på Blæstad.
Pål Johan Gulbrandsen studerte på Blæstad.
Publisert

1. august 2020 ble Pål Johan Gulbrandsen meldt savnet. 21-åringen var på det tidspunktet student ved Høgskolen på Innlandet. Han har også studert ved OsloMet.

Nå, ett år senere, er det fortsatt ingen som vet hvor Gulbrandsen befinner seg, og saken fremstår for mange som et stort mysterium.

Fakta

Dette er saken

  • Pål Johan Gulbrandsen (21) studerte ved Høgskolen i Innlandet campus Blæstad og hadde sommerjobb på Nes. Han forsvant sporløst søndag 26. juli i fjor. Politiet trenger flere tips for å komme videre.
  • Forsvinningen er en tragedie for familien Gulbrandsen i Arendal, og en stor gåte for politi, venner og studiekamerater. Pål ble tidlig etterlyst med navn og bilde i media, men politiet fikk inn svært få tips i saken.
  • Etterforskerne håper du som leser dette tenker tilbake på hva du gjorde i slutten av juli for ett år siden. Kanskje er det noe du har glemt å tipse om. En liten detalj som kan gjøre den store forskjellen.
  • Gulbrandsen er beskrevet som 195 cm høy og meget slank. Han vokste opp i Arendal. Studiekamerater forteller at han snakket avslepen sørlandsdialekt med tydelig skarre-r.

Kilde: Ringsaker blad

Kamerat: — Ikke tilfeldig

I juni publiserte Aftenposten en lengre artikkel om 21-åringen, og nå har Ringsaker Blad gjort det samme. Sistnevnte avis har intervjuet flere personer som kjenner Gulbrandsen.

Siste teknologiske spor etter Gulbrandsen er fra en busstur på kvelden søndag 26. juli. Kamerat Mohamed Elmi føler seg sikker på at Gulbrandsen hadde en grunn til å være ute denne kvelden.

— Jeg tror ikke det var tilfeldig. Det må ha vært noe som trakk ham, sier Elmi til Ringsaker Blad (krever innlogging).

En av Gulbrandsens medstudenter på Blæstad, Johannes Greftegreff, forteller om en rolig og beskjeden kar.

— Alt sammen fremstår som uforklarlig. Vi studentene har pratet mye om dette etter at han forsvant, sier Greftegreff.

Pål Johan Gulbrandsen er savnet.
Pål Johan Gulbrandsen er savnet.

Trenger nye tips

Artikkelen i Ringsaker blad har blitt til gjennom et samarbeid mellom politiet på Hamar, Gulbrandsens familie i Arendal, samt venner og studiekamerater.

Politiadvokat Ingrid Hagen understreker at politiet ikke har gitt opp å løse saken, men at de er avhengige av nye tips.

— Vi har gjort en god og grundig etterforskning, men har kommet til veis ende med det materialet vi har. Saken er stilt i bero inntil vi får gode tips eller konkrete funn, sier Hagen til Ringsaker blad.

Powered by Labrador CMS