Ny ledelse valgt i Velferdstinget

Simen Eriksen ny leder for Velferdstinget i Oslo og Akershus.

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Velferdstinget i Oslo og Akershus avholdt på mandag sitt valgmøte. Der ble Med seg i Arbeidsutvalget får han Aleksander Gjøsæter (Universitetet i Oslo), Christine Adriane Svendsrud (Høgskolen i Oslo og Akershus), Ine Sophie Seljeseth Atterås (Handelshøgskolen BI) Jostein Sjaaeng (Universitetet i Oslo) og Elisabeth Holien (Universitetet i Oslo).

Eriksen sitter i 2015 som nestleder av Velferdstinget, og har dermed allerede nesten et år bak seg med heltidsarbeid i organisasjonen.

— Jeg gleder meg til å representere studentene i Oslo og Akershus, sier Simen Eriksen i en pressemelding fra Velferdstinget. Sammen med resten av arbeidsutvalget tropper på i januar.

Avtroppende leder, Sigrid Mæhle Grimsrud overrakte på møtet ordstyrerklubba til Eriksen.

Eriksen viser til studentenes helse- og trivselsundersøkelse, og forteller at han tror at psykisk helse vil bli en viktig kampsak det neste halve året.

— Regjeringen og samarbeidspartiene har lagt 5 millioner kroner i statsbudsjettet som skal brukes til psykiske helsetiltak i studentsamskipnadene. Vi har jobbet for et slikt tilskudd i flere år, og det vil være helt nødvendig for oss å være med på å finne ut av hvordan disse pengene skal brukes, sier Eriksen, ifølge pressemeldingen.

— Det viktigste er at pengene havner der de har størst effekt. Vi må sørge for at flest mulig studenter får best mulig hjelp når de trenger det, fortsetter han.

Velferdstinget vedtok i oktober å flytte virkeperioden til arbeidsutvalget fra 1. januar – 31. desember til 1. juli – 30. juni. Som en konsekvens vil arbeidsutvalget sitte i et halvt år, fra 1. januar – 30. juni.

Valgresultatene:

Arbeidsutvalget

  • Leder: Simen Eriksen – UiO (Ny i dette verv)
  • Nestleder: Aleksander Martin Gjøsæter – UiO (Ny i dette verv)
  • Christine Adriane Svendsrud – HiOA (Gjenvalg)
  • Ine Sophie Seljeseth Atterås – BI (Gjenvalg)
  • Jostein Sjaaeng – UiO (Ny i dette verv)
  • Elisabeth Holien – UiO (Ny i dette verv)

SiOs hovedstyre

  • Leder: Tone Standal Vesterhus – UiO (Gjenvalg)
  • Styremedlem: Ådne Hindenes – UiO (Ny i dette verv)
  • Styremedlem: Viktor Emmanuel Johanson – HiOA (Ny i dette verv)
Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS