Kortnytt

Student ved UiT har testet positivt på covid-19

Publisert

En lærerstudent ved UiT Norges arktiske universitetet har testet positivt for Covid-19.

Det skriver UiT på sine hjemmesider.

Den smittede studenten sitter nå i isolasjon, og de 17 medstudentene som de siste dagene har hatt undervisning sammen med den smittede personen vil bli kontaktet av kommunens smittesporingsteam. Undervisningslokalet de har benyttet er avstengt og vil bli vasket ned før det igjen tas i bruk, opplyser UiT på sine hjemmesider.

Kommuneoverlege Inger Hilde Trandem i Tromsø kommune sier til Nordlys at det er uvisst hvor mange personer UiT-studenten har vært i kontakt med, og hvor studenten har fått smitten fra.

— Vi har kontaktet alle kjente tilfeller, men jobber ennå med å få oversikt over de ulike. Det kan dreie seg om flere på ulike arenaer som studenten har vært i kontakt med, sier hun til avisa.

I en pressemelding skriver Tromsø kommune at studenten har tatt buss i perioden vedkommende har vært smitteførende, og kommuneoverlegen ber derfor busspassasjerer være ekstra oppmerksomme på symptomer.

Etter samråd med smittevernmyndighetene vil undervisningen og annen aktivitet ved UiT fortsette som planlagt.

— Smittetallene øker flere steder i landet og UiT har økt beredskap for at dette også kan ramme vår virksomhet. Vi har oppfordret våre studenter og ansatte til å være særlig oppmerksom på smittesituasjonen og er klar til å iverksette nye tiltak dersom situasjonen krever det, sier universitetsdirektør Jørgen Fossland.

(Mats Arnesen / Khrono)

Kortnytt
Powered by Labrador CMS