Instagram-kontoen «Tannsista» startet som en universitets-prosjekt. Foto: Darko Stojanovic/ Pixabay
Instagram-kontoen «Tannsista» startet som en universitets-prosjekt. Foto: Darko Stojanovic/ Pixabay

Tannpleie-studenter vil formidle god tannhelse gjennom Instagram

Student. — Det finnes ingen lignende sider i Norge der man får troverdig informasjon om dette, sier en av studentene bak den nye Instagram-kontoen, «Tannsista».

Publisert

Tannpleie-studentene Malene Sævareid, Jessica Karolin Fiskaa, Martine Høydalsmo og Victoria Sjåstad ved Universitetet i Bergen ble inspirert av sosiale medier-profilen «Helsesista» da de i et prosjekt skulle finne en måte å opplyse det norske folk om tannhelse.

Det er viktig for oss å få formidlet fakta.

Victoria Sjåstad

De startet sin egen Instagram-konto som de kalte for «Tannsista» og fortsatte å oppdatere kontoen etter prosjektet var over.

Da Studvest skrev om Instagram-kontoen 3. juni hadde kontoen 274 følgere på Instagram. Nå har antallet følgere, på kort tid, økt til 1103.

Under profilnavnet legger jentene ut relevant informasjon om tannhelse. Fra kontoen deler studentene alt fra tips til hvordan huske å bruke tanntråd, til informasjon om hva som skjer med tennene hvis man spiser for ofte, eller drikker sukkerholdig drikke, til hva som er forskjellen på fluorskyll og munnskyllevann.

De opplyser også om ting de fleste nok ikke er klar over, som at man bør bytte ut tannbørsten ca. hver tredje måned, at man ikke skal skylle med vann etter tannpuss, og at hvis man ikke bruker tanntråd er det 40 prosent av tannen som ikke blir renset.

En av studentene bak Instagram-kontoen, Victoria Sjåstad, sier til NRK at hun mener det er svært viktig å ha en kanal som sprer fakta om tannhelse i en tid der det etter hennes mening er altfor mye reklame for tannbleking.

— Det finnes ingen lignende sider i Norge der man får troverdig informasjon om dette, og som ikke har en agenda eller vil selge noe. Det er viktig for oss å få formidlet fakta, sier hun til NRK.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS