Fra studentboligene er det utsikt over solcellepanelene som leverer strøm til bygget. F.v.: Marianne Borgen, Iselin Nybø, Vete Bo Saga, Elisabeth Holien. Foto: Siri Øverland Eriksen
Fra studentboligene er det utsikt over solcellepanelene som leverer strøm til bygget. F.v.: Marianne Borgen, Iselin Nybø, Vete Bo Saga, Elisabeth Holien. Foto: Siri Øverland Eriksen

Åpnet bærekraftige studentboliger

Student. De nye studentboligene på Kringsjå ble åpnet av statsråd Iselin Nybø.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kringsjå studentby i Oslo har fått 349 nye boliger i massivtre, og skal etter planen være et nær nullutslippsbygg. Til sammen skal det bli 1.500 nye boliger i området.

— For å sikre lik rett til utdanning er studentboliger et viktig virkemiddel. Når studentsamskipnaden i tillegg bygger miljøvennlig er det svært gledelig, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø i en pressemelding.

Studentbyen skal være nesten selvforsynt med fornybar energi til oppvarming og varmtvann fra energibrønner og solcellepanel. Bygget er godkjent som et FutureBuilt-prosjekt, som vil si at det er et forbildeprosjekt som reduserer klimagassutslipp og holder høy arkitektonisk kvalitet, skriver SiO på sine nettsider.

— Vi ser et enormt behov for studentboliger og SiO har derfor ambisjoner om å bygge 2 500 nye boliger innen 2021. I tillegg er vi opptatt av vårt samfunnsansvar og vi har derfor satt oss tydelige miljøambisjoner også, sier styreleder i SiO, Vetle Bo Haga.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS