Student frifunnet for narkotikasmugling

Publisert
Studenten satt fengslet i Tokyo i nesten tre uker.
Studenten satt fengslet i Tokyo i nesten tre uker.

Den norske studenten Ingrid Martinussen satt fengslet i 20 dager i Japan anklaget for å ha smuglet narkotika inn i landet. Nå har statsadvokaten i Japan henlagt saken, melder TV 2.

— Etterforskningen er nå over, og saken er henlagt på intet straffbart forhold funnet bevist, sier Martinussens bistandsadvokat, Farid Bouras, til TV 2.

32-åringen var mistenkt for å ha bidratt til at en pakke med 140 gram marihuana ble sendt fra USA til Japan, og ble sittende på isolat fra 20. november.

— Det viktigste for min klient er at det nå er over for hennes del. Hun er stemplet ut. Dette er en kvalifisert frifinnelse, og saken vil ikke få noen konsekvenser for henne etter dette, sier Bouras til TV 2.

Advokaten forteller til TV 2 at det kan bli aktuelt med søksmål mot japanske myndigheter for urettmessig straffeforfølgelse.

— Det å frarøve et menneske sin frihet er en alvorlig inngripen, som kun skal brukes i ytterste konsekvens. Japan er forpliktet til å følge menneskerettskonvensjonen, og de kan ikke bare fengsle folk på den måten de gjorde med min klient, sier Bouras til TV 2.

(Mats Arnesen / Khrono)