Her, i den japanske hovedstaden Tokyo, sitter den norske studenten Ingrid Martinussen fengslet. 32-åringen skal ha ble arrestert 20. november.
Her, i den japanske hovedstaden Tokyo, sitter den norske studenten Ingrid Martinussen fengslet. 32-åringen skal ha ble arrestert 20. november.

Håper norsk student løslates i løpet av helgen

Den norske studenten Ingrid Martinussen (32) har nå sittet fengslet i Tokyo i 15 dager.

Publisert Oppdatert

— Vi håper at hun løslates i løpet av helgen. Grunnen til at vi tror det kan lykkes er at hun fortsatt har status som mistenkt. Når det japanske politiet ennå ikke har endret statusen til siktet, tyder mye på at de ikke har bevis for at hun har brutt loven.

Det er ensomme dager. Hun sitter innelåst på cellen hele dagen med brev- og besøksforbud

Stian Šmakić Sopp

Det sier avtroppende leder for studentorganisasjonen ANSA i Tokyo, Stian Šmakić Sopp, til Nyhetsmorgen på P2 torsdag morgen.

Anklaget for narkotikasmugling

Šmakić Sopp fungerer nå som talsperson for Martinussens familie.

Den norske studenten Ingrid Martinussen har sittet fengslet i den japanske hovedstaden siden 20. november. Ifølge NRK er det kommet signaler om at 32-åringen blir værende i fengsel til 11. desember, men samtidig finnes det håp om tidligere løslatelse.

Martinussen er anklaget for å bidratt til at en pakke med 140 gram marihuana har kommet inn til Japan fra USA tidligere i år. Familien hennes har i løpet av den siste uttrykt stor bekymring for helsetilstanden hennes.

— En ny advokat skal snakke med Ingrid i dag. Det er ingenting som tyder på at det Ingrid har fortalt til nå er noe annet enn sannheten, sier Šmakić Sopp.

Ensomme dager på cellen

Han legger til at Martinussen i løpet av de siste 15 dagene ikke skal ha blitt fysisk mishandlet, men at forholdene bak de japanske murene ikke er særlig gode.

— Det er ensomme dager. Hun sitter innelåst på cellen hele dagen med brev- og besøksforbud. Det eneste hun har å sysle med er to japanske bøker, forteller familiens talsperson, som nå altså har et håp om at Martinussen løslates allerede i løpet av helgen.

— Familien har et sterkt håp om dette, slutter Šmakić Sopp.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS