Styreleder Knut Jørgen Vie i Studentsamskipnaden (SiT). Foto: Kristoffer Furberg/UA
Styreleder Knut Jørgen Vie i Studentsamskipnaden (SiT). Foto: Kristoffer Furberg/UA

NTNU-fusjon kan gi samskipnad-trøbbel

Høgskolene i Lillehammer og Volda kan komme til å følge med på lasset når samskipnadene i nye NTNU fusjonerer.

Publisert Oppdatert

I dag, fredag, sendes en rapport om nye modeller for en enhetlig studentsamskipnad i nye NTNU ut på høring. Når dagens NTNU fusjonerer med Høgskolen i Sør-Trøndelag, Høgskolen i Gjøvik og Ålesund fra nyttår skal også et samlet tilbud for studentvelferden være på plass.

Fire modeller

Styreleder Knut Jørgen Vie i Studentsamskipnaden i Trondheim (SiT) har sammen med de øvrige styrelederne og administrerende direktørene i de aktuelle samskipnadene utgjort en arbeidsgruppe som har sett på ulike modeller.

De startet med fire muligheter der det ene var å fortsette som før med separate samskipnader, den andre å outsource oppgavene, den tredje at SiT tar over ansvaret for samskipnadene i Oppland og Sunnmøre, den fjerde at SiT tar over ansvaret for nåværende HiG og HiÅ.

Vanskelig valg

Vi har fått signaler fra Kunnskapsdepartementet om at vi bør gå for fisjon eller fusjon.

Knut Jørgen Vie

Studentsamskipnadene i Oppland og Sunnmøre inkluderer nemlig i dag henholdsvis også Høgskolen i Lillehammer og Høgskolen i Volda.

— Vi har fått signaler fra Kunnskapsdepartementet om at vi bør gå for fisjon eller fusjon, altså at vi enten tar over ansvaret for samskipnadene i Oppland og Sunnmøre, eller at vi får en fisjon der vi tar over ansvaret for Høgskolen i Gjøvik og Høgskolen i Ålesund, sier Vie.

Ingen anbefaling

Han beskriver valget som en viktig beslutning, og sier arbeidsgruppa ikke har noen klar anbefaling ennå. 

— Dette må behandles i samskipnadsstyrene når høringssvarene er inne. Det finnes utfordringer ved alle modellene, noe som gjør at vi må være på vakt og jobbe hardt for at prosessen går så godt for seg som mulig, men det er ikke gitt at selve beslutningen blir vanskelig. Det kan hende at det gir seg selv etterhvert som vi nærmer oss den, sier Vie.

Ikke store endringer for studentene

Høringsfristen er allerede 26. august, og samskipnadsstyrene skal sende en innstilling til Kunnskapsdepartementet i september.

Vie sier målet er at brukerne ikke skal merke stor forskjell i den strukturelle endringen av studentsamskipnadene.

— Vi driver med det samme allerede, og er underlagt samme lovverk. Endringen kommer til å bli på det administrative planet, ikke på tilbudssiden, sier han.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS