Molde-rektoren går for fusjon med Volda

PublisertMandag, 21. november 2016 - 15:46-OppdatertMandag, 21. november 2016 - 17:25
Rektor Hallgeir Gammelsæter ved Høgskolen i Molde skal legge frem forslag om fusjon med Volda for styret. Foto: Arild Johan Waagbø
Fusjon. Rektor Hallgeir Gammelsæter, ved Høgskolen i Molde, foreslår for styret at høgskolen vurderer mulighet for fusjon med Høgskulen i Volda.

Begrunnelsen for Gammelsæters forslag kan leses i en artikkel som ble publisert tidligere i dag i serien Rett fra rektor i Panorama.

Ifølge Gammelsæter har han ikke konkret diskutert en mulig fusjon med sin kollega ved HiVolda, rektor Johann Roppen, skriver Panorama.

— Men vi har en dialog, så jeg tror ikke at han blir veldig overrasket over det jeg skriver. Jeg tror ikke Høgskulen i Volda har dette på agendaen sin nå, og vi har ikke lagt noen planer sammen, sier Gammelsæter.

— Har du orientert høgskolestyret om Volda-synspunktet ditt?

— Nei, dette er mitt standpunkt, med utgangspunkt i det jeg mener er best for regionen Møre og Romsdal, og best for høgskoler i regionen. Jeg skal legge det fram for høgskolestyret i morgen, sier Gammelsæter.

Les også: Bloggen fra Johann Roppen om Høgskolen Nordvest

NTNU mest naturlig

I saksframlegget til behandlingen av NIFU-rapporten har høgskoledirektør Gerd Marit Langøy – i tråd med tidligere vedtak i høgskolestyret – foreslått et vedtak som innebærer at HiMolde får tettere kontakt med NTNU:

«Styret tar NIFU sin presentasjon av «Høgskolen i Molde i det nye institusjonslandskapet – Fusjon eller fortsatt selvstendighet?» til etterretning.»

Styret viser til vedtak i styresak 13/16 om at man primært ikke skal velge alenegang og at man ser NTNU som den mest naturlige fusjonspartneren, og registrerer at NIFU-rapporten viser at det også er utreder sitt synspunkt.

Les også: Finner ikke en god løsning for Molde

Tilbake til 1969

Styret anser en fusjon med NTNU som lite realistisk på kort sikt, men ber ledelsen og avdelingsledelsene initiere tettere kontakt mellom ledelse og fagmiljøene på HiMolde og NTNU for å styrke samarbeidet og forbedre mulighetene på lengre sikt.

Logistikkmiljøet bes særskilt om å utforske mulighetene for faglig samarbeid. Styret vil diskutere NIFU-rapporten, videre prosess og behovet for prioriteringer grundigere på neste styremøte.»

Høgskolen i Molde og Volda har også tidligere vært én institusjon med to campus, for det var slik høgskoleeventyret i fylket startet da Møre og Romsdal distriktshøgskole ble etablert som en prøveordning i 1969.

Volda bør tenke over forslaget

Rektor Johann Roppen ved Høgskulen i Volda opplyser at han vil informere om Gammelsæters standpunkt på et allmøte i Volda på onsdag.

— I invitasjonen til allmøtet har jeg vist til Gammelsæters innlegg. Vi bør tenke over det Gammelsæter skriver, blant annet om høyere utdannings rolle i Møre og Romsdal fylke som region. Det er viktig at vi tar det inn i vår diskusjon her, sier Roppen.

— Hva vil dere gjøre i Volda om det kommer en invitasjon til fusjonssamtaler fra høgskolestyret i Molde?

— Kommer det en invitasjon, så vil vi behandle det i vårt høgskolestyret på møtet 8. desember, sier Roppen.

 

Ved å melde deg på vil du jevnlig få nyhetsbrev fra Khrono på epost.

Tips oss gjerne om aktuelle saker på tips@khrono.no.

Vennlig hilsen Tove Lie,
ansvarlig redaktør, Khrono

Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer rett til din e-post!

Fra seksjonene

Siste

Debatt

Karriere

Campus

Samfunn

Mest lest

Debatt

Meninger · Studiestart. Du har en viktig stemme og den må du bruke. Bruk den under stortingsvalget i høst og bruk den ved din institusjon og ved ditt lokale studentdemokrati, oppfordrer student på Høgskolen i Oslo og Akershus, Martine Gjerde.  
Meninger · Kjolestunt. Om kjolestuntet til studentleder Gjermund Kvernmo Langset bidrar til noe mer avhenger av om Norsk studentorganisasjon tør å snakke om de faktiske utfordringene til mange såkalte «ikke-binære», skriver Karoline Skarstein i dette innlegget. 
Meninger · Studiestart. Politiutdanningen skal forberede studentene på oppgaver som vi i dag ikke kjenner helt til, skriver rektor Nina Skarpenes ved Politihøgskolen. 

Karriere

Campus

Samfunn