Streikeuttak

Streik kan ramme UH-sektoren i Bergen, Oslo og Stavanger fra 27. mai

Ansatte ved Universitetet i Stavanger og OsloMet kan bli tatt ut i streik. YS varsler om at Universitetet i Bergen, HVL og NHH også vil bli rammet av en eventuell streik 27. mai.

OsloMet står på listen over virksomheter i staten som kan bli tatt ut i streik senere denne måneden. Her fra forberedelsene i 2019; Ingvild Nordang (t.h.) som ledet LO Stats lokale streikekomité, sammen med Cecilia Novas (t.v.) og Amir Haghighi.
OsloMet står på listen over virksomheter i staten som kan bli tatt ut i streik senere denne måneden. Her fra forberedelsene i 2019; Ingvild Nordang (t.h.) som ledet LO Stats lokale streikekomité, sammen med Cecilia Novas (t.v.) og Amir Haghighi.
Publisert Oppdatert

(Saken er oppdatert med streikevarsel fra YS Stat).

LO Stat varslet onsdag at de vil ta ut rundt 4200 LO-medlemmer i staten i streik den 27. mai fra klokken 06.00, dersom ikke meklingene som har pågått siden 5. mai, fører frem.

Det går fram av en pressemelding.

LO, der blant annet et av de store medlemsforbundene i Staten er NTL, har valgt å prioritere streikeuttak i 15 ulike departementer og underliggende etater.

Samme dag varslet også YS stat et første streikeuttak for 2000 av sine medlemmer, der blant annet Parat er et av forbundene.

Departementene rammes

YS Stat vil ta ut om lag 2000 medlemmer blant annet i departementene og underliggende etater. YS-streiken vil i første omgang ramme Bergen.

I universitets- og høgskolesektoren blir blant andre Universitetet i Bergen, NHH og Høgskulen på Vestlandet tatt ut. I tillegg varsler de også streik for sine medlemmer i Diku (Direktoratet for internasjonalisering og kvalitetsutvikling i høyere utdanning) som også har hovedkontor i Bergen - det samme med Havforskningsinstituttet. Høyskolen Kristiania i Bergen står også på listen.

YS Stat-leder Pål N. Arnesen sier at han forventer en krevende meklingsinnspurt som starter 25.mai.

– Men med godt arbeid fra Riksmekleren satser vi på å unngå en konflikt, sier han.

LO-medlemmer i både Kunnskapsdepartementet, Utdanningsdirektoratet, OsloMet – storbyuniversitetet og Universitetet i Stavanger står på listen over de som i første omgang er varslet tatt ut i streik.

Se hele listen her.

Fristen for å melde streikeuttak er to uker før meklingsfristen går ut. Innspurten i meklingen vil foregå fra 25. mai og skal normalt være avsluttet ved midnatt 26. mai, men det er tradisjon for å fortsette samtalene etter denne fristen, skriver NTB og Fri fagbevegelse.

Onsdag sendte LO og YS Stat ut et såkalt områdevarsel til Kommunal- og moderniseringsdepartementet og til Riksmekleren. Det er det første varselet en arbeidsgiver får om hvor en mulig streik kommer til å ramme.

Uklart med andre uttak

En uke før meklingsfristen vil LO Stat overlevere navnelistene over hvilke medlemmer som kommer til å ta på seg streikevestene om det skulle ende i konflikt, står det i meldingen.

Unio (med Forskerforbundets og Utdanningsforbundet som medlemmer blant annet) skriver i en sms til Khrono at de vil offentliggjøre sitt streikeuttak 21.mai. o

(Saken er oppdatert fredag 14.mai kl. 10.45 med streikeuttaket til YS og opplysning om Unio).

Powered by Labrador CMS