koronatiltak

Strammer til i Trondheim

Universitetet, høyskoler og fagskoler i Trondheim må holde stengt fra mandag kveld, men biblioteker og lesesaler kan likevel holdes åpne.

NTNUs campus i Trondheim stenges, men med flere unntak.
NTNUs campus i Trondheim stenges, men med flere unntak.
Publisert Oppdatert

Formannskapet i Trondheim kommune vedtok mandag kveld en ny lokal smittevernforskrift.

Forskriften gjelder fra vedtaket ble gjort mandag og gjelder til og med 8. juni skriver Adresseavisen.

Ifølge forskriften skal universiteter, høyskoler og fagskoler holde sine lokaler stengt for elever og studenter, slik at undervisningen skjer digitalt.

Likevel kan biblioteker og lesesaler holdes åpne.

Institusjonene kan dessuten gjøre unntak for kravet om at lokalene skal holdes stengt dersom tilgang til lokalene er avgjørende for studenter som er avhengig av forsøk eller ferdighetstrening som ikke kan gjennomføres digitalt, og det er nødvendig for å opprettholde progresjon i studiet.

Ordinær undervisning i mindre grupper på inntil 10 personer er tillatt, går det også fram av forskriften.

Rektor takker

Rektor Anne Borg ved NTNU skriver på Twitter at hun forstår at Trondheim må stenge ned på grunn av smitten.

— Stor takk til formannskapet som lar studentene på NTNU bruke bibliotek og lesesaler, samt aktiviteter avgjørende for studieprogresjon. Viktig nå foran eksamen, skriver hun.

Skjenkestopp og hjemmekontor

Av andre innstramminger er forbud å arrangere eller delta på private sammenkomster i private hjem med flere enn to gjester. Det er skjenkestopp og påbud om hjemmekontor så langt det er praktisk mulig.

Se de nye reglene her

Trondheim hadde fra før strengere regler enn de nasjonale på en del områder på grunn av høyt smittetrykk, spesielt blant unge i 20-årene.

Formannskapet i Trondheim vedtok onsdag 26. mai en ny lokal koronaforskrift som skulle gjelde frem til og med 9. juni, men den er nå strammet inn ytterligere.

Powered by Labrador CMS