Medieprofessor Tore Slaatta sjekker jobbmarkedet ved Universitetet i Oslo. Foto: Nils Martin Silvola
Medieprofessor Tore Slaatta sjekker jobbmarkedet ved Universitetet i Oslo. Foto: Nils Martin Silvola

Slaatta søker seg tilbake til akademia

Søker seg «hjem». Medieprofessor Tore Slaatta, som for tiden har permisjon fra jobben som generalsekretær i Faglitterær forfatterforening, vil «hjem igjen». Han har søkt to jobber ved Universitetet i Oslo.

Medieprofessor Tore Slaatta (61) har nå premisjon fra jobben som generalsekretær i Faglitterær forfatter- og oversetterforening (NFFO) for å skrive bok, den ene sammen med medieprofessor Helge Rønning.

Samtidig søker han nye jobber. To søknader er sendt på lederjobber ved Universitetet i Oslo.

Jeg synes Universitetet i Oslo gjør det ganske så bra om dagen, og det er et fint rektorat de har fått på plass.

Tore Slaatta

Instituttleder og kommunikasjonsdirektør

Slaatta har både søkt stilling som kommunikasjonsdirektør ved universitetet og på jobben som leder ved Institutt for medier og kommunikasjon, forøvrig hans tidligere institutt hvor han var ansatt i 21 år før han gikk til NFFO 1.januar 2016.

Instituttlederstillingen ble ledig da professor Arne Krumsvik forlot den etter kort tid for å bli rektor ved Høyskolen Kristiania.

31.august gikk søknadsfristen ut, og i tillegg til Slaatta er det tre andre søkere til instituttlederstillingen: Audun Beyer, som er utdannet medieviter og har en forsker II-stilling på Institutt for samfunnsforskning. Eiri Elvestad, som er førsteamanuensis ved Handelshøyskolen på Universitetet i Sørøst-Norge og underviser i mediesososiologi og samfunnsvitenskapelig metode. Den fjerde søkeren er Mona Pedersen, førsteamanuensis ved Fakultet for lærerutdanning og pedagogikk ved Høgskolen i Innlandet.

Endelig vedtak om ansettelse vil bli gjort i oktober, ifølge instituttets egne hjemmesider.

33 søkere til kommunikasjon

Til stillingen som kommunikasjonsdirektør har det meldt seg 33 søkere, ifølge Uniforum.

Det er overraskende få profilerte navn på søkerlisten utover Slaatta, men noen kan jo skjule seg blant de fem søkerne som er unntatt offentlighet.

Slaatta har fått innvilget permisjon fra Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening (NFFO) fra august og ut året, for å skrive ferdig en bok om europeisk litteraturpolitikk, og en pamflett om det norske, litterære systemet.

Savner forskning

— Vil du «hjem» igjen?

— La meg si det slik: Jeg synes Universitetet i Oslo gjør det ganske så bra om dagen, og det er et fint rektorat de har fått på plass. Kommunikasjonsdirektørstillingen er spennende, og i den får jeg fortsatt mulighet til å være med å påvirke hvordan kunnskap, vitenskap og universitetet som organisasjon formidles i samfunnet, noe jeg alltid har vært opptatt av, sier Slaatta, og legger til:

— Instituttlederstillingen blir mer å komme «hjem». Det hender jeg kjenner på lysten til å forske og drive med aktiv formidling igjen, sier han.

Skal tilbake til NFFO

— Det snakkes om konflikter internt i Norsk faglitterær forfatterforening, er det grunnen til at du søker deg bort?

— Nei, det er det ikke, og det har ikke vært konflikter i NFFO utover hva man kan forvente i en forening, sier Slaatta.

— Administrasjonen har fått til mye det siste året, blant annet i forbindelse med innføring av nytt saksebhandlingsprogram ,omlegging til ny stipendordning og utvikoing av ny visuell profil. Jeg har informert styreleder om at jeg søker de to jobbene, men i utgangspunktet skal jeg tilbake til jobben som generalsekretær fra årsskiftet, sier Tore Slaatta.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS