I kveld var det klart for semifinale i Stjernekamp for økonomistudenten på Høgskolen i Oslo og Akershus, Nicoline Berg Kaasin. Hun imponerte stort i sjangeren EDM. Foto: NRK
I kveld var det klart for semifinale i Stjernekamp for økonomistudenten på Høgskolen i Oslo og Akershus, Nicoline Berg Kaasin. Hun imponerte stort i sjangeren EDM. Foto: NRK

Kapra finaleplass i Stjernekamp

Økonomistudent på Høgskolen i Oslo og Akershus, Nicoline Berg Kaasin, har imponert både seere og fageksperter lørdag etter lørdag. I kveld kapret hun finaleplass i årets utgave av Stjernekamp.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nicoline Berg Kaasin går andre året på økonomi og administrasjon på Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA). Denne høsten er hun ikke bare student. 27-åringen fra Bekkestua i Bærum er også en av deltakerne i årets sesong av Stjernekamp på NRK1.

Mange lørdager på rad har Kaasin blitt både ekspertenes og seernes favoritt. I kveld stod slaget om hvem som skal kapre finaleplassene i Stjernekamp. Det ble høy partyfaktor med danseband og elektronisk dansemusikk (EDM) som var kveldens utfordringer.

Det startet ut med ti artister, nå er de to igjen, og Kaasin skal konkurrere med artistene Knut Anders Sørum om å bli årets ultimate artist.

(Foto: NRK)

— Hadde aldri trodd dette

Vi snakket med Kaasin mens hun er midt oppe i innøving av kveldens låter. I sjangeren danseband sang hun Anne Linnet låta Tusen biter, mest kjent for det norske publikum gjennom versjonen til Bjørn Afzelius. I EDM framførte hun Don´t Let Me Down.

I dansebandkategorien fikk Kaasin fine tilbakemeldinger, men i EDM var hun alle eksperter og publikum i salens store favoritt.

— Hvordan er det å ha kommet så langt?

Det er helt sinnsykt å være i semifinalen, og jeg hadde aldri trodd jeg skulle komme så langt.

Nicoline Berg Kaasin

— Det er helt sinnsykt å være i semifinalen, og jeg hadde aldri trodd jeg skulle komme så langt, sa  Kaasin, tidligere i denne uka og hun og la til:

— Da konkurransen begynte, håpet jeg på at jeg ikke skulle være den første som røk ut, så jeg må jo si at det har gått veldig mye bedre enn forventet!

— Hva blir det mest utfordrende til helgen?

— Jeg har aldri sunget dansebandlåter før, så det blir selvfølgelig en utfordring. Jeg er mer på hjemmebane i EDM-sjangeren, men gleder meg til å gjøre begge sjangrene. Det er generelt ganske utfordrende å levere to så ulike sjangre i samme sending. 

Kombinerer fortsatt med studier

Kaasin går andre året på økonomistudier på Høgskolen i Oslo og Akershus. I starten av Stjernekamp fortalte hun til Khrono at hun skulle få med seg de viktigste forelesningene, tross deltakelsen i TV-programmet.

— Hvordan fungerer kombinasjonen Stjernekamp/studier nå når du har kommet så langt?

— Jeg henger nok litt etter i studiene om dagen, men jeg håper jeg skal klare å hente meg inn før eksamen. Jeg har vært på skolen når jeg har hatt overskudd og tid til det. 

— Får du fortsatt med deg forelesninger?

— Jeg får med meg færre forelesninger nå fordi det blir mer og mer øving, men jeg prøver å få med meg noe. Det er en del mer øvinger nå enn det var i starten, så tiden strekker ikke alltid til. 

— Er du forberedt på eksamen?

— Jeg er nok ikke helt klar for eksamen enda, men heldigvis har jeg en måned på meg til å hente meg inn så godt det går hvis jeg skulle komme helt til finalen. 

— Får du tatt eksamen denne høsten, eller må du utsette?

— Planen er å ta alle eksamener, og det skal jeg få til!

Hip-hop og opera

Vi ber Kaasin trekke fram eksempler og opplevelser fra de programmene hun så langt har vært igjennom, og vi spør om noe har vært enklere enn forventa.

— Jeg ble veldig overrasket over at jeg klarte hip hop-sjangeren så bra. Det er jo kanskje det beste jeg har gjort i Stjernekamp, og det hadde jeg ikke trodd på forhånd. 

På spørsmål hva som har vært mest utfordrende trekker Kaasin fram at operauken var ganske intens, og det ble mye øving.

—  Jeg gruet meg helt vanvittig, men resultatet ble over all forventning, sier hun. 

— Kan du avsløre hvilket nummer du har mest lyst til å framføre på nytt hvis du kommer til finalen?

— Jeg har faktisk ikke helt bestemt meg enda, men jeg kan røpe at det blir nok en av opptredene med litt dans. 

(Khrono var med da Nicoline Berg Kaasin øvde til program nummer to. Bildeserie fra vårt besøk under lydprøven på Fornebu ser du under her. Foto: Ketil Blom)

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS