Gjenbruk

Sparte nesten en million ved å gjenbruke pulter og stoler

NTNU-fakultet lot seg inspirere av NRK-program og sparte store summer da de skulle møblere ny lesesal.

Arealkontakt Jan Håvard Ryen og de gjenbrukte møblene i den nye lesesalen.
Publisert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Flere fikk seg nok et sløsesjokk da NRK-programleder Christian Strand besøkte UiT Norges arktiske universitet sammen med Senterparti-leder Trygve Slagsvold Vedum og fikk se møbelkasting i stor skala.

Blant dem var dekan ved Fakultet for informasjonsteknologi og elektronikk ved NTNU, Ingrid Schjølberg.

Da hun fikk hovedansvar for å innrede 63 leseplasser i et 1000 kvadratmeter, nytt NTNU-bygg i Trondheim, følte hun at det var tid for å ta grep.

— Det er helt enorme verdier som bare kastes. Det var en skikkelig vekker. Vi var midt i en prosess der vi skulle innrede et nytt bygg og tenkte: Det kan vi gjøre med gjenbruk, sier Schjølberg til Universitetsavisa, som først skrev om saken.

Egeninnsats og store besparelser

Dekanen satt arealkontakt Jan Håvard Ryen ved fakultetet på gjenbrukssaken.

— Det er ikke bare lett å skulle finne stoler og bord til så mange, på såpass kort tid. Det må litt kreative løsninger til når man skal få litt her og der, sier Ryen til avisen.

Annonse

BLI VARSLET
OM SISTE NYTT

Last ned Khrono-appen og få varsel om de viktigste nyhetene - både nasjonalt og nær deg
-

Med hjelp fra blant andre gjenbrukstorget, eiendomsavdelingen ved NTNU og en god dose egeninnsats, klarte fakultetet å spare hele 962 600 kroner på møbleringen.

Dermed får første års masterstudentene på programmene kybernetikk og robotikk, og industriell kybernetikk sitte ved fullt funksjonelle gjenbrukte pulter og stoler.

Håper flere følger etter

Prosjektleder Ryen sier det har vært veldig gøy å jobbe med å finne fram de ulike møblene, og melder også at brukerne er veldig fornøyde.

Dekan Schjølberg håper fakultetets erfaringer vil inspirere andre til å gjøre det samme.

— Mange tenker nok at det er veldig ressurskrevende og vet ikke helt hvor man skal gå for å finne ting. Med litt latskap, så kan mye ende opp med å kastes. Dette viser at det ikke trenger å skje, sier Schjølberg til Universitetsavisa.

Dekan Ingrid Schjølberg håper deres gjenbruksprosjekt vil inspirere flere til å gjøre det samme.
Powered by Labrador CMS