til minne

Siri Fredrikson (1975-2024)

Det var med stor sorg vi mottok budskapet om at vår kjære kollega Siri Fredrikson var gått bort 23. juli, bare 49 år gammel.

Siri Fredrikson ble 49 år gammel.

Siri Fredrikson tilbrakte store deler av sitt voksenliv ved Universitetet i Bergen og Det humanistiske fakultet (HF). Hun tok hovedfagseksamen i engelsk i 1999, og var en aktiv og engasjert student gjennom hele studietiden. Hun var studentrepresentant i fagutvalget ved daværende Engelsk institutt, i eksamens- og undervisningsutvalget, i instituttstyret og var redaksjonsmedlem og medgrunnlegger av tidsskriftet Estragon. Siri var nysgjerrig av natur og opptatt av å løfte blikket utover universitetets og byens grenser, og hadde blant annet utenlandsopphold i både Hong Kong og Newcastle.

Som nyutdannet arbeidet hun tre år i ulike vikariat i mediebransjen, blant annet med fjernsynsteksting, før hun kom tilbake til UiB. Her jobbet hun hovedsakelig med studieadministrasjon og hun ble studieleder ved det nye Institutt for fremmedspråk (IF) etter en stor omorganisering av instituttene ved HF i 2007. I 2011 ble hun ansatt som administrasjonssjef ved det største instituttet ved HF, Institutt for lingvistiske, litterære og estetiske studier (LLE). Den stillingen hadde hun til 1. juli 2022 da hun gikk over til stilling som seniorrådgiver ved fakultetssekretariatet. Sykdommen preget de siste årene av hennes yrkesliv, og gjorde at hun dessverre aldri fikk tiltre den nye jobben.

Siri var et universitetsmenneske og en ekte HF-er. Hun hadde sin utdanning fra HF, og hun hadde sitt virke og sitt hjerte ved HF. Hun var en svært dyktig organisator og administrator. Slik sett var hun ideell for stillinger som studieleder og administrasjonssjef. Å være øverste administrative leder for et stort institutt er en krevende jobb. Det meste haster, og arbeidspresset er stort. Siri hadde fremragende personlige egenskaper og særegne forutsetninger for å håndtere en mangslungen arbeidshverdag. Dersom en spør kollegaer hva de mener kjennetegnet Siri, får en svar som fast i klypa, tydelige meninger og holdninger, “no nonsense”, men også en svært godt utviklet humoristisk sans og en stor menneskelig varme.

Siri hadde en velutviklet faglig så vel som sosial intelligens i tillegg til en genuin interesse for universitetets viktige samfunnsbyggende rolle. Dette satte henne i stand til å forstå og kommunisere godt med kollegaer. Hun hadde den særegne evnen å både kunne se helheten og enkeltmenneskene i den. Hun hadde full oversikt over tusen praktiske spørsmål om alt fra kontorplass til reisepenger, og var alltid i stand til å gi et svar som ble akseptert. Ingen kvidde seg for å banke på døren hennes, og alle fikk en følelse av at hun lyttet – selv når hun var nødt til å gi et negativt svar.

Siri hadde stor omsorg for andre, det være seg studenter, kollegaer og venner. Hun hadde svært mange og gode venner, og mange av dem var kollegaer.

Vi vil alltid savne den kloke og gode kollegaen vår. Takk for at vi fikk ha deg som venn og kollega. Universitetet har mistet en av sine dyktigste medarbeidere så altfor tidlig. Det var så lett å bli glad i Siri, og hun er tung å miste. Vi sender våre varmeste tanker til familien, ektefellen Gahr og barna Erlend og Torgeir som betydde alt for henne og som hun var så uendelig stolt av.

På vegne av Det humanistiske fakultet og Institutt for lingvistiske, litterære og estetiske studier ved Universitetet i Bergen:

Camilla Brautaset, dekan

Kim Ove Hommen, fakultetsdirektør

Arve Sennesvik, seksjonssjef

Anders Fagerjord, instituttleder

Johan Myking, tidl. instituttleder

Powered by Labrador CMS