Sindre Bø fra Universitetet i Stavanger døde i kiteulykke

Skjærtorsdag ettermiddag døde Sindre Bø i en kiteulykke i Hunnedalen, Agder.

Publisert Oppdatert

Sindre Bø (49) var ansatt ved Universitetet i Stavanger (UiS) og var prosjektleder for Råd for samfunnssikkerhet og beredskap i kunnskapssektoren - Beredskapssrådet.

Bø døde i en tragisk kiteulykke i Hunnedalen torsdag ettermiddag, opplyste politiet i en pressemelding langfredag. Bø var på dagstur til familiens hytte.

Sindre Bø var prosjektleder i Beredskapsrådet.
Sindre Bø var prosjektleder i Beredskapsrådet.

Dekan ved Det teknisk-naturvitenskapelige fakultet ved UiS, Øystein Lund Bø sier at Sindre Bøs bortgang blir et stort savn for samfunnssikkerhetsmiljøet.

— Sindre Bø var en viktig mann i vårt arbeid med samfunnsikkerhet og beredskap og vil bli dypt savnet, skriver Lund Bø i en epost til Khrono.

— Stort savn for alle

— Det blir et stort savn for oss som kollegium, men tankene våre går først og fremst til den nærmeste familien - hans to barn, samboer og to bonusbarn, sier Lund Bø til Stavanger Aftenblad.

Les hele saken i Stavanger Aftenblad.

— Han har vært en veldig godt likt person hos oss på UiS, og han har kommet inn med veldig mye kunnskap og praktisk erfaring med sikkerhets- og beredskapsarbeid. Han var en god formidler, og har alltid fortalt gode historier om de tingene han har opplevd, legger Lund Bø til overfor avisa.

Foreldre og samboer har også tilknyting til UiS oppgir Lund Bø.

— Meget avholdt kollega

Instituttleder Tore Markeset har sammen og på vegne av nære kolleger på Institutt for sikkerhet, økonomi, og planlegging, skrevet noen ord om ulykken og Sindre Bø som er publisert på internsidene til universitetet.

— Vår kjære kollega Sindre Bø døde torsdag ettermiddag i en tragisk kiteulykke i Hunnedalen. Sindre ble bare 49 år gammel. Våre tanker går til hans nærmeste, samt venner og kollegaer, starter det.

Markeset legger til at Bø var en svært avholdt kollega som var flink med ord og med mennesker.

— Vi minnes ham som en engasjert og kunnskapsrik kollega. Sindre begynte som universitetslektor i journalistikk ved Universitetet i Stavanger i august 2016. Fra januar 2018 arbeidet han i samfunnssikkerhetsmiljøet som prosjektleder i Rådet for samfunnssikkerhet og beredskap i kunnskapssektoren, skriver Markeset.

Aktiv samfunnsdebattant og klatrer

Markeset og kollegene trekker fram at Bø i mange år som journalist i Stavanger Aftenblad og spesielt med sportsjournalistikk og friluftsliv.

— Sindre deltok aktivt i samfunnsdebatten og var engasjert og kunnskapsrik. Hans siste kronikk, som kom på trykk i Dagsavisen 1. april, omhandlet den pågående koronakrisen hvor han stilte spørsmål om det var korona-viruset som er den største trusselen, eller om det er oss selv og vår levemåte, heter det i minneordet fra kolleger og leder.

De trekker fram at han var en aktiv klatrer i sitt hele voksne liv, svært friluftsinteressert og bidrog som frivillig i Rogaland alpine redningsgruppe og deltok i mange redningsaksjoner rundt Kjerag. Han hadde også en deltidsstilling i Norsk Turistforening.

— Sindre var et flott menneske og allsidig og klok kollega. Han elsket livet og hadde omsorg og omtanke for de rundt han. Det var et sjokk for oss alle å få denne nyheten, og en påminnelse om hvor fryktelig skjørt livet er. Nå må vi hedre hans minne med å ta godt vare på hverandre, avsluttes minneordet.

Les også:

Endringslogg:

11.04.2020, kl 19.00: Oppdatert med mer informasjon om Sindre Bø og utdrag fra minneord nære kolleger har skrevet og publisert på universitetets interne sider.

Powered by Labrador CMS