Direktør i NOKUT Terje Mørland Foto: Skjalg Bøhmer Vold

Kamp om nye utdanningssentre

12 universiteter og høgskoler kjemper om Senter for fremragende utdanning.

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

NOKUT har mottatt 22 søknader fra 12 forskjellige universiteter og høgskoler om å få opprette Sentre for fremragende utdanning (SFU). Finalistene avsløres i midten av juli, ifølge en pressemelding fra Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen (NOKUT). 

Fem høgskoler har søkt, Høgskolen i Oslo og Akershus har søkt om SFU-status for Centre for Interprofessional Interaction with Children and Youth, i tillegg er det søknader fra høgskolene i Lillehammer, Hedmark, Stord/Haugesund og Volda. 

Av universitetene topper NTNU med fem søknader, mens NMBU i Ås, Universitetet i Bergen og Universitetet i Oslo alle har tre hver. I tillegg har Universitetene i Agder, Stavanger og Tromsø en søknad hver. 

Se hele lista her. 

— Det er svært gledelig å se at så mange utdanningsmiljøer har meldt seg på konkurransen om nye sentre. Vi vet at miljøene har investert mye tid og arbeid inn i søknadene, og det blir veldig spennende å lære mer om hvem søkerne er og hvilke ambisjoner de har for sentrene sine, sier direktør i NOKUT, Terje Mørland (bildet).

Internasjonal ekspertkomite

NOKUT har satt sammen en internasjonal ekspertkomité som nå skal i gang med å vurdere søknadene som har kommet inn. Komiteen ledes av Stephanie Marshall, professor og direktør for Higher Education Academy i Storbritannia. De andre i komiteen er:

  • Student Christine Alveberg, NSO, Universitetet i Agder (UiA)
  • Professor Peter Dieter, Gustav Carus Medical School, Dresden University of Technology, Tyskland
  • Dosent og utviklingsleder Astrid Elbek, Det Jyske Musikkonservatorium, Danmark
  • Professor og pro-rektor Duncan Lawson, Newman University, Storbritannia
  • Professor og pro-rektor Philippa Levy, University of Adelaide, South Australia

I utlysningen inviterte NOKUT alle fagmiljøer til å søke, og mye tyder på at denne oppfordringen har blitt tatt på alvor. En grov oversikt over søkerne viser stor bredde i søknadene som har kommet inn. Denne runden var det også anledning til å søke om større beløp enn tidligere, noe søkerne har benyttet seg av, heter det i pressemeldingen.

NOKUT kommer til å besøke finalistene mellom 22. august og 9. september.

Hvem som får status som Senter for fremragende utdanning avsløres på historiens første festaften dedikert til utdanning, 1. november.

(Foto: Skjalg Bøhmer Vold)

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS