Erling Sandmo har fått lederjobb ved Nasjonabiblioteket. Foto: Nasjonabiblioteket
Erling Sandmo har fått lederjobb ved Nasjonabiblioteket. Foto: Nasjonabiblioteket

Sandmo skal lede Nasjonalbibliotekets kartsenter

Ny jobb. Historieprofessor Erling Sandmo har fått fast stilling som leder for Nasjonabibliotekets kartsenter.

Publisert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Nasjonalbibliotekets samling av kart er himmelen for den som er opptatt av historier om verden. Og hvem er ikke det, sier Erling Sandmo i en pressemelding.

Sandmo er historieprofessor og har hatt arbeidsstedet sitt ved Universitetet i Oslo i mange år. De siste årene har han vært knyttet til Nasjonabiblioteket, og nå har han fått fast stilling som leder for Nasjonalbibliotekets kartsenter. Dette senteret åpnet høsten 2019, og har verdens mest omfattende samling av trykte kart over Norge, Norden og nordområdene.

Vil lage møtested

– Senteret gir unike muligheter for forskning og formidling, og jeg skal få jobbe der sammen med landets flinkeste eksperter – for en institusjon med en klar retning, et tydelig samfunnsengasjement, og med en sjenerøs forståelse for at Norge er et land fylt av folk med egne og spesielle interesser. Jeg tror vi kan gjøre Kartsenteret til et nasjonalt og et internasjonalt møtested for nysgjerrige, kunnskapstørste mennesker av alle slag, sier Sandmo i pressemeldingen.

Nasjonalbibliotekets samling av kart er himmelen for den som er opptatt av historier om verden.

Erling Sandmo

I Nasjonalbibliotekets arkiver finnes det rundt 150 000 kart. Kartsenteret skal både henvende seg til et allment publikum og samtidig være et samlingspunkt for et internasjonalt forskningsmiljø. Sandmo har vært knyttet til Nasjonalbiblioteket siden 2016, først som forsker 2.

Fornøyd sjef

– Erling Sandmo har gjort en formidabel jobb med å lede Kartsenteret i oppbyggingsfasen, sier nasjonalbibliotekar Aslak Sira Myhre i pressemeldingen.

– Jeg er stolt og glad over at han, som en av våre fremste historikere, nå har valgt å ta skrittet fullt ut og gå over til Nasjonalbiblioteket, slik at vi fortsatt kan dra nytte av hans unike kunnskap, nettverk og formidlingsevne i årene framover.

Powered by Labrador CMS