Trafikklærerutdanningen på Høgskolen i Oslo og Akershus er på fjerdeplass når man rangerer antall førstevalgssøkere per studieplass i hele landet. Foto: Skjalg Bøhmer Vold
Trafikklærerutdanningen på Høgskolen i Oslo og Akershus er på fjerdeplass når man rangerer antall førstevalgssøkere per studieplass i hele landet. Foto: Skjalg Bøhmer Vold

HiOA har flest studier på studentenes søketopp

Høgskolen i Oslo og Akershus har suverent flest studier på rankinglisten over tilbudene med flest førstevalgssøkere per plass.

Publisert Oppdatert

7 av de 16 øverste studiene med flest førstevalgssøkere per plass nasjonalt er studietilbud på landets største høgskole, Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA). Nærmest HiOA kommer Universitetet i Oslo, med 3 stykker blant de 16 øverste.

At det er mange søkere per plass sier nødvendigvis ikke så mye om hvor vanskelig det viser seg å være å komme inn på studietilbudet. Det kommer an på kvaliteten på søkerne, og den kjenner man først når opptaket er gjort i juli.

Vekst på over 7 prosent

HiOA hadde en god økning i antall førstevalgssøkere, med vekst på drøye 7 prosent, godt over landssnittet på 3,2 prosent.

Høgskolen hadde også lavere tap av søkere til utdanning for grunnskolelærere trinn 1-7, med 3,48 prosent nedgang, sammenlignet med drøye 11 prosent på landsbasis.

Takker studentambassadører

Prorektor for utdanning på HiOA, Nina Waaler skriver i sin blogg at hun er veldig glad for de positive tallene for høgskolen.

— Jeg vil takke alle som har jobbet med rekruttering det siste året. På HiOA er det mange som jobber med å fortelle søkere om våre studier, veilede, informere og svare på spørsmål, skriver hun og legger til:

— Jeg vil spesielt takke de mange studentambassadørene våre som har stilt på utdanningsmesser, skolebesøk og tatt i mot besøk til fagdager på HiOA. Disse fantastiske studentene er en viktig grunn til fremgangen i år.

Her er de populære studiene på HiOA

Studiene med mange søkere per plass på HiOA er (antall søkere per plass i parentes):  Økonomi og ledelse (23,6), Trafikklærerutdanning (14,6), Økonomi og ledelse - deltid (14,1). Arkivvitenskap, årsstudium (12,4), Kunst og design - studieretn. mote og produksjon (10,2), Medier og kommunikasjon, årsstudium (8,8), Prehospitalt arbeid - paramedic (8,5), Bibliotek- og informasjonsvitenskap, årsstudium (7,6), Barnevernspedagogutdanning (7,3) og Fotojournalistikk (6,5).

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS