Universitets- og høgskolerådet har startet jaktet på Ola Staves etterfølger som generalsekretær for organisasjonen. Foto: Skjalg Bøhmer Vold

Skal ansette ny generalsekretær

I 2015 går åremålet til generalsekretær i Universitets- og høgskolerådet (UHR), Ola Stave ut. Nå søker de hans etterfølger.

Publisert Sist oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ole Petter Ottersen er ikke bare rektor på universitetet i Oslo (UiO). Han er styreleder i Universitets- og høgskolerådet (UHR), og han leder den nordiske organisasjonen for universitets-samarbeid i kraft av sin posisjon som styreleder for UHR.

— Det er etter mitt syn en av de mest spennende jobbene i vår sektor som vi nå skal besette, sier Ole Petter Ottersen, om den nylig utlyste stillingen som generalsekretær for UHR.

Jobben er et 6 års åremål, med mulighet for to perioder. Dagens generalsekretær, Ola Stave, har nettopp sittet i to perioder og går av neste høst, etter en stor innsats i stillingen. 

— Krevende jobb

— Men det er også en krevende jobb som krever mange ulike kvalifikasjoner i en og samme person, sier Ottersen.

Ottersen (bildet over) legger vekt på at generalsekretæren skal lede og videreutvikle UHRs sekretariat og bidra til godt samspill med styre, representantskap og eksterne aktører.

— En sentral oppgave er å forberede saker til styret og representantskapet i samråd med styreleder, sier han og trekker fram:

— Generalsekretæren representerer også, sammen med styreleder, det norske universitets- og høyskolesystemet på nordisk og europeisk nivå, legger Ottersen vekt på.

Han legger også vekt på at han ønsker en tydelig generalsekretær med gode samarbeids- og kommunikasjonsevner.

Spent på hvem som søker

Ottersen legger ikke skjul på at han er svært spent på hvilke søkere de får til stillingen.

— Høyere utdanning og forskning opplever en opptur for tiden med tanke på de høye ambisjonene, de tallrike initiativene fra regjering og departement og den oppmerksomhet som blir oss til del. Dette er svært positivt, men også svært utfordrende. Denne jobben er en av mest betydningsfulle vi har i vår sektor, og vi håper å se  mange høyt kvalifiserte og spennende navn på søkerlisten, sier Ottersen.

Se utdanning og forskning i sammenheng

Et annet medlem av tilsettingsutvalget for ny gerenalsekretær er leder i Norsk studentorganisasjon (NSO), Anders Kvernmo Langset (bildet under). Han sier at for NSO er det viktig det blir en person som kjenner universitets- og høgskolesektoren, og kan snakke på vegne av hele sektoren – både tilsatte og studenter.

— Det også viktig at personen kan ivareta alle kjerneoppgavene til institusjonene, både utdanning, forsking og formidling, og som er genuint interessert i å jobbe for at rammevilkårene skal blir bedre på alle disse områdene, sier Kvernmo og legger til:

— Da treng vi også en person som kan se nettopp utdanning og forsking i sammenheng, som kan jobbe for høy kvalitet på forskning og utdanning og også sikre fortsatt god medvirkning fra både studentene og tilsette.

Ingen forhåndsfavoritter

— Hvem håper dere søker jobben?

— Det har vi ingen kommentar til, men vi håper det blir mange gode søknader, uh-sektoren fortjener det beste, understreker Kvernmo.

Han sier han ser stillingen som særdeles spennende og utfordrende.

UHR er veldig viktig for dagens uh-sektor, både for å koordinere felles politikk og meninger, men også for å sikre faglig utvikling og nyskaping. Ny generalsekretær må kunne ivareta både det politiske arbeidet og det faglige arbeidet – det gjør stillingen utfordrende, men også veldig spennende, mener studentlederen.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS