Rektor ved Høgskolen i Gjøvik, Jørn Wroldsen og rektor ved Høgskolen i Lillehammer, Bente Ohnstad, har allerede tett samarbeid, men Wroldsen vurderer flere etter påtrykk fra statsråd Isaksen. Foto: GD

Høgskolen i Gjøvik ser til NTNU og HiOA

NTNU beiler til Høgskolen i Gjøvik, og rektor er slett ikke uvillig. Men han har også et godt øye til Høgskolen i Oslo og Akershus.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Rektor Jørn Wroldsen ved Høgskolen i Gjøvik (HiG) er, ifølge Oppland Arbeiderblad, ikke redd for fagmiljøet, selv om Høgskolen i Gjøvik skulle bli «tatt over» av Norges teknisk- og naturvitenskapelige universitet (NTNU) i Trondheim.


Rektor ved Høgskolen i Gjøvik, Jørn Wroldsen og rektor ved Høgskolen i Lillehammer, Bente Ohnstad. Foto: GD

Ikke redd for å bli «tatt over»

— Nei, jeg er ikke det. Jeg tror departementet hører på rådene fra oss og andre høgskoler i Norge, sier Wroldsen til Oppland Arbeiderblad. Men ifølge avisen så har styret ved HiG diskutert ulike alternativer de skal prioritere for å svare på statsråd Torbjøn Røe Isaksens hjemmelekse om sammenslåinger og nærmere samarbeid i universitets- og høgskolesektoren.

Målet er å få færre, og forhåpentligvis bedre, utdanningsinstitusjoner. Styret ved Høgskolen i Gjøvik har, i tillegg til forslaget om å bli underlagt NTNU i Trondheim, ytterligere tre fusjonsplaner de jobber videre med: Høgskolen i Oslo og Akershus er ett av alternativene.

«HiG har mye å hente ved å samarbeide med HiOAs brede portefølje innen helse- og sosialfag».

Uttalelse fra styret

Les også: HiOA ber om gruppe for arbeidsdeling

Mye å hente hos HiOA

 «HiG har mye å hente ved å samarbeide med HiOAs brede portefølje innen helse- og sosialfag», står det ifølge Oppland Arbeiderblad i HiGs notat som er sendt kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen.

Høgskolen i Gjøvik har også nylig inngått et nærmere samarbeid med Høgskolen i Lillehammer, dette er også et samarbeid som kan utvikles videre, mener de. Et fjerde alternativ er å fortsette alene, som i dag: «Vi mener vi har vist at vi som selvstendig, middels stor høgskole kan score høyt på sentrale indikatorer », heter det. 

NTNU vil gi økt vekst

NTNU-rektor Gunnar Bovim har ikke bare kastet sitt blikk på Høgskolene i Sør-Trøndelag og i Narvik. Ifølge Dagens Næringsliv kan også Høgskolen i Gjøvik være aktuell. 

Gjøvikrektor Jørn Wroldsen ser i utgangspunktet noe negativt i dette. 

— For det første er det stas at noen oppe i systemet setter pris på oss. Og ett av alternativene vi jobber med er å samarbeide med NTNU, sier Wroldsen til Oppland Arbeiderblad. Han understreker at de er midt i en prosess og ikke har konkludert med noe ennå, men at styret hadde saken på agendaen allerede i junimøtet sitt.  

Les også: NTNU vil satse lokalt

OAs spørsmål om hvordan en eventuell fusjon kan påvirke studentene ved Høgskolen i Gjøvik, svarer HiG-rektoren:

— Slik jeg ser det nå, har det liten påvirkning. Men hvis samarbeid med NTNU blir løsningen, tror jeg det bare blir positivt. Det vil føre til økt studenttrykk og vekst, mener rektor Jørn Wroldsen. 

Til dialogmøte med HiOA og flere

Wroldsen og en delegasjon fra Høgskolen i Gjøvik skal på samme dialogmøte med departementet som Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) og flere av utdanningsinstitusjonene på Østlandet 23.september. 

1. oktober begynner en av HiGs sentrale medarbeidere, Morten Irgens, som forskningsdirektør ved HiOA. Irgens er i dag både viserektor for forskning ved HiG og dekan ved Avdeling for informatikk og medieteknikk.

Les også: Ny direktør melder overgang fra Gjøvik til Oslo

— Hele sektoren for høyere utdanning har vært gjennom utrolige endringer de siste årene, og endringene framover kommer ikke til å bli mindre. HiOA er blant de største og beste aktørene og kommer til å spille en viktig rolle i disse endringsprosessene, sa Irgens til Khrono kort tid etter at han var tilsatt av HiOA-styret i mars i år.

Les også: Klart for nye fusjonsplaner

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS