Torbjørn Jonassen og Suzanne Nordgård krever rask bedring av det nye rombookingssystemet på høgskolen. Foto: Eva Tønnessen
Torbjørn Jonassen og Suzanne Nordgård krever rask bedring av det nye rombookingssystemet på høgskolen. Foto: Eva Tønnessen

Lei av en uforutsigbar studiehverdag

Det nye timeplansystemet har skapt en uforutsigbar hverdag, mener studenttillitsvalgte ved HiOA.

Publisert Oppdatert

Studentene er lei av timeplaner og rombookinger som endres i siste øyeblikk, og følger flere av de ansatte og institutter som har kritisert et kaotisk system de siste dagene. 

— Det trengs en radikal forbedring av systemet, og det må skje raskt, sier nestleder Torbjørn Jonassen og fagpolitisk ansvarlig Suzanne Nordgård i Studentparlamentet ved HiOA.

De nevner eksempler som at obligatorisk undervisning er blitt flyttet med fem minutters varsel, noe som har medført av studenter ikke har fått med seg undervisningen. En annen ting er at systemet ikke tillater at undervisning på eksterne steder blir lagt inn i systemet.

— Systemet fins ikke intuitivt, og det sier jo litt at det trengs en manual for å bruke det, sier de.

Jobber med saken

Det trengs en radikal forbedring av systemet, og det må skje raskt.

Torbjørn Jonassen

Studentene har tatt opp problemene med høgskoleledelsen ved flere anledninger.

— Vi har tatt det opp med rektoratet og i Studieutvalget og vil jobbe kontinuerlig for å få en løsning på dette, sier studentrepresentantene.

I Studentparlamentets handlingsplan for 2013-14, som ble vedtatt i forrige uke, er vesentlige forbedringer eller utskifting av det nye rombooking- og timeplansystemet ett av punktene.

Greit å flytte rundt

Det nye systemet innebærer at ingen «eier» lokalene i sitt eget fakultet, men at de kan bookes av alle. Det synes studentene er greit.

— På grunn av plassproblemene på høgskolen må vi flytte oss rundt der det er ledige lokaler. Det er vi åpne for, men da må en del praktiske ting på plass, for eksempel at studentenes adgangskort kan brukes i alle bygg. Det er ikke alltid tilfelle nå, sier de.

Studentparlamentet vil også jobbe for at HiOA får en campusguide, som kan hjelpe studentene med på finne frem til riktig undervisningsrom og finne ledige leseplasser.

— Det finnes en del ledige plasser rundt på høgskolen, men de er i mange tilfeller nesten umulige å finne. Mange plasser står ledige fordi studentene ikke vet om dem, sier de.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!