lederskifte
Rogne blir fortsatt ved Havforskningsinstituttet
Etter endt periode som havforskningsdirektør skal Sissel Rogne over i en stilling som fagdirektør ved samme institutt. — Jeg gleder meg, sier Rogne.
OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
Rogne skal ha spesielt ansvar for Havforskningsinstituttets internasjonale arbeid blant annet knyttet til FN-systemet og det internasjonale havpanelet.
I følge en pressemelding fra Havforskningsinstituttet skal Rogne koordinere ulike initiativer knyttet til FNs havforskningstiår, FN-toppmøtet om hav, Ernæringstiåret, FNs naturpanel (IPBES) og den pågående One Ocean-seilasen.
— Jeg gleder meg virkelig til dette. Innholdet i denne stillingen er noe av det jeg mente var viktig å jobbe videre med på Havforskningsinstituttet, og når jeg får sjansen til det er jeg riktig fornøyd, sier Sissel Rogne til Khrono.
— Men tatt i betraktning at du egentlig ønsket å fortsette som toppsjef, hvordan er det å jobbe videre i en annen stilling på samme sted?
— Når jeg har fått en ny stilling som dette er blir situasjonen mye enklere både for meg og den kommende direktøren. Dette er en jobb jeg virkelig har engasjement for. Og så er jeg jo sykt glad i Havforskningsinstituttet, sier Sissel Rogne.
Viktig rolle
I vår søkte Rogne om en ny periode på seks år som sjef for Havforskningsinstituttet. Men etter en ansettelsesprosess som trakk ut i tid, der Nærings- og fiskeridepartementet gikk til andre gangs utlysing, trakk marin dekan ved Universitetet i Bergen, Nils Gunnar Kvamstø, det lengste strået om sjefsjobben ved Havforskningen. Han tiltrer i sin nye stilling 1.januar 2022.
Rogne er klart til å ta fatt på fagdirektørjobben.
— Jeg ser veldig frem til å følge opp havpanelets mål om en helhetlig havforvaltning. Det er bare å kaste et blikk på alt det blå på globusen for å forstå hvilken viktig rolle havet spiller for oss mennesker. Vi lever godt av bærekraftig bruk av havet nå – og videre framover dersom vi gjør jobben vår riktig som havnasjon. Hvordan vi forvalter havet og havets ressurser i et generasjonsperspektiv er en av mine absolutte hjertesaker, sier Sissel Rogne i pressemeldingen.
Livslang interesse for ernæring
I pressemeldingen går det fram at Sissel Rogne er genetiker og bioteknolog av utdanning, og jobbet innen medisinsk forskning, akvakultur- og landbruksforskning før hun tiltrådte som havforskningsdirektør.
— Vi snakker om tapte generasjoner som er satt tilbake for resten av livet på grunn av feilernæring, samtidig at så lite som 30 gram fisk kan dekke dagsbehovet for flere viktige næringsstoffer, sier Rogne i meldingen.