Departementsråd Petter Skarheim i Kunnskapsdepartementet. Foto: Skjalg Bøhmer Vold
Departementsråd Petter Skarheim i Kunnskapsdepartementet. Foto: Skjalg Bøhmer Vold

Minner departementet om behov for mangfold og kjønnsbalanse

Kjønnsbalanse. Curt Rice minner departementet på behovet for tenke kjønnsbalanse og mangfold også når man omorganiserer.

Curt Rice og Komiteen for kjønnsbalanse og mangfold i forskningen (Kif-komiteen) har sendt brev til departementsråd Petter Skarheim i Kunnskapsdepartementet.

I brevet trekker de fram at de de siste årene har fulgt omorganiseringen i universitets- og høgskolesektoren tett.

Kif-leder, Curt Rice. Foto: Ketil Blom Haugstulen
Kif-leder, Curt Rice. Foto: Ketil Blom Haugstulen

Departe-mentet har som målsetting å oppnå en balansert sammensetning når det gjelder alder, kjønn og kulturell bakgrunn.

Petter Skarheim

«Nå ser vi at Kunnskapsdepartementet også er i en slik prosess. Komité for kjønnsbalanse og mangfold i forskning har oppfordret sektoren til å se på fusjoner og omorganisering som en anledning til å bygge strukturer og kulturer som kan fremme kjønnsbalanse og mangfold også i ledelsen», heter det i brevet.

Les også: Brevet fra Kif-komiteen til Skarheim

33 og 45 prosent kvinner i ledelse

— Hvordan er kjønnsbalanse og mangfold i ledelsen i departementet i dag?

— Kunnskapsdepartementet har i dag en toppledergruppe som består av tre kvinner og seks menn, inkl departementsråd og assisterende departementsråd altså 33 prosent kvinner. På mellomledernivå er 14 av 31 ledere kvinner, dvs 45 prosent kvinner, forteller Skarheim.

Vi spør Skarheim om han vil ta med seg innspillene fra Rice i omroganiseringen.

— Departementet har som målsetting å oppnå en balansert sammensetning når det gjelder alder, kjønn og kulturell bakgrunn. Dette gjelder både i ledergrupper og i departementet som sådan. Når det nye organisasjonskartet er klart vil vi i utgangspunktet innplassere de lederne som allerede er ansatt i Kunnskapsdepartementet, sier Skarheim, og fortsetter:

— Der det har vært, eller blir behov for å rekruttere eksternt til lederstillinger, vil vi vektlegge kjønnsbalanse og mangfold både i utlysningsteksten og de øvrige delene av rekrutteringsprosessen.

Klart mål om mangfold

— Ser du eventuell manglende kjønnsbalanse og mangfold som en utfordring med tanke på sammensetningen i ulike ledergrupper i departementet i dag?

— Å oppnå kjønnsbalanse og mangfold er til enhver tid en målsetting og en utfordring. Dette er en målsetting også i det kommende arbeidet med å sette sammen ledergrupper i de nye avdelingene.

Skarheim legger til at han er enig i at kjønnsbalanse og mangfold er viktig.

— Derfor har vi i annonsene for de nye ekspedisjonsstillingene valgt formuleringen «Departementet har som målsetting å oppnå balansert sammensetning når det gjelder alder, kjønn og kulturell bakgrunn».

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS