Statsminister Erna Solberg og statsråd Iselin Nybø hadde med seg 555 millioner til rehabilitering av bygg på NHH, her med rektor Øystein Thøgersen (i midten), prorektor Linda Nøstbakken og direktør Harald Nikolaisen i Statsbygg (t.v.). Foto: Helge Skodvin/NHH

Drøy halv milliard til NHH

Pusser opp. Norges handelshøyskole har fått 555 millioner til å rehabilitere hovedbygget.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Rehabiliteringen av NHHs hovedbygning i Sandviken i Bergen er sikret og arbeidet kan starte i 2019.

Arbeidene skal gjennomføres som et såkalt kurantprosjekt med en ramme på 555 millioner kroner, pluss 3,9 millioner til utsmykking.

- Dette er en viktig milepæl for NHH. Som ein handelshøyskole med internasjonale ambisjoner, trenger vi moderne bygg og fasiliteter som står i stil, sier rektor Øystein Thøgersen ifølge NHH Bulletin.

Utdaterte bygg

NHH flyttet til Sandviken i 1963 og den opprinnelige bygningsmassen trenger rehabilitering og oppgradering til dagens standard.

Både statsminister Erna Solberg og forskings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø var på høgskolen denne uka for å overbringe nyheten.

- NHH har en evne til å utvikle ledende internasjonale fagmiljøer. Det krever strategisk arbeid å heve seg internasjonalt, og fasiliteter som legger til rette for god forskning og undervisning er derfor viktig. Studenter og ansatte vil få mye bedre lokaler. Om to år vil bygget stå ferdig og det vil gi økt trivsel og enda bedre samarbeid, sa Solberg under besøket.

Statsbygg har fått oppdraget med å gjennomføre rehabiliteringen og etter planen skal bygget være klart til innflytting igjen 1. januar 2021.

Mer studentaktive rom

Øystein Thøgersen forteller at arealeffektiviteten i det nye bygget vil øke med 20-25 prosent.

- Vi bygger om flere klassiske auditorier og klasserom til studentaktive læringsrom. To av disse er case-auditorier etter Harvard-modellen. Dette vil gi oss stor fleksibilitet i valg av undervisningsformer, sier han.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS