Forskningsrådet
Regjeringen forlenger det midlertidige styret i Forskningsrådet
Det midlertidige styret som Ola Borten Moe innsatte etter å ha sparket det gamle styret, skal fortsette fram til juli neste år. Men styret får ny nestleder.
Det var i mars i år at forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe (Sp) sparket styret i Forskningsrådet på grunn av den økonomiske situasjonen. Han satte inn et midlertidig styre på fem personer, med CICERO-direktør og tidligere politiker Kristin Halvorsen som styreleder. Det skulle egentlig bare sitte ut 2022, men i en pressemelding melder regjeringen at den har besluttet å forlenge perioden til 30. juni 2023. Dette «for å sikre stabilitet i en krevende tid med betydelige omstillinger fremover», som det står i pressemeldingen.
Birger Vikøren går inn som ny nestleder i styret. Han erstatter Robert Rastad, som har valgt å gå ut. Til daglig er Vikøren stabsdirektør i Norges Bank, hvor han har jobbet i en årrekke. Vikøren er også leder av Rådet i SSB.
Dette er styret:
- Kristin Halvorsen (styreleder): Direktør i CICERO, styreleder i Kronprinsparets Fond, tidligere finansminister og kunnskapsminister, styreleder i Naturhistorisk Museum og leder av Bioteknologirådet.
- Birger Vikøren (nestleder): Stabsdirektør i Norges Bank; leder av Rådet i SSB; tidl. konstituert administrerende direktør i SSB
- Gunnar Hovland: Konsernsjef i Tine; styremedlem i NHO Mat og Drikke; tidl. direktør i Trondheim kraft og BN Bank.
- Linda Nøstbakken: Dr. oecon, forskningsdirektør i SSB; tidl. professor og prorektor ved NHH; leder utvalg for havbruksnæringen
- Britt Elin Steinveg: Seniorrådgiver ved Universitetet i Tromsø (UiT); tidligere kommunedirektør i Tromsø kommune, ass. universitetsdirektør ved UiT, adm.dir. og økonomi- og personaldirektør ved Høgskolen i Tromsø, styreleder i UNINETT AS, medlem av universitets- og høgskolelovutvalget.
Nyeste artikler
De nasjonale strateger — hvor ble de av?
Reagerer på upresis tallbruk om læreropptak
Topptidsskrift granskes etter påstander om fusk. Har mer enn 1000 norske artikler
Én av tre britiske studenter frykter universitetskonkurs
Norge trenger svenske forskningstilstander
Mest lest
Studenter utvist fra fransk universitet. Norske Anna frykter at hun står for tur
Slik gjekk det då professoren spurte ChatGPT om litteraturtips
Svensk dom over norsk akademia: For mykje kvantitet, for lite kvalitet
Reagerte på NTNUs språkbruk i økonomisak. — Gjør meg kvalm
Satte ny doktorgradsrekord i vår