fagskoler

Regjeringen deler ut penger til fagskoler i alle fylker

Regjeringen deler ut 54,5 millioner kroner til landets fagskoler. Tre stykker får mest.

Fordeler penger til landets fagskoler. Høyskolen Kristiania og fagskolene i Troms og Innlandet får mest.
Fordeler penger til landets fagskoler. Høyskolen Kristiania og fagskolene i Troms og Innlandet får mest.
Publisert

De 54,5 millioner kronene som deles ut over hele landet skal brukes til å utvikle nye tilbud, kjøpe nytt utstyr og utvikle digitale læremidler. Fagskolen Kristiania og fagskolene i Troms og Innlandet får mest penger.

— Disse pengene skal bidra til å gjøre eksisterende og nye utdanningstilbud på fagskolene enda bedre og mer relevante for de som velger å ta en hel utdanning eller fylle på kompetansen sin ved en fagskole. Derfor er det en god spredning i fagområder som får støtte. Blant annet får fagskoler som tilbyr byggfag, helsefag, maritime fag og grønne fag støtte, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim, i en pressemelding fra departementet.

Rekordmange søkere til fagskolene i år

I år har 12.806 søkere søkt om studieplass ved en fagskole gjennom Samordna opptak. Det er en vekst på nesten 30 prosent fra året før hvis vi sammenligner med de samme fagskolene som også var med i opptaket i fjor.

De siste årene har regjeringen gitt penger til 2736 nye studieplasser til fagskoler over hele landet.

— Vi vet at behovet for flere med fagutdanning vil øke i årene fremover. Det er derfor veldig positivt å se at så mange har valgt å søke seg til en fagskole i år. Flere fagutdannede er helt sentralt for å sikre arbeidskraften og kompetansen vi trenger i årene fremover, sier Asheim.

Her finner du oversikten over hvem som får hva

Powered by Labrador CMS