Etter planen skal Livsvitenskapsbygget ved UiO stå ferdig om vel seks år - like lenge som åremålet til den nye direktøren.
Etter planen skal Livsvitenskapsbygget ved UiO stå ferdig om vel seks år - like lenge som åremålet til den nye direktøren.

Tidligere UiS-professor skal lede storsatsing på UiO

Tidligere professor ved Universitetet i Stavanger og nåværende viserektor ved St.John's universitet i New York blir direktør for UiO:Livsvitenskap.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fakta

Simon G. Møller er i dag professor og viserektor ved St. John's University i New York. Han har bred ledererfaring fra kunnskapsbaserte og innovative miljøer, heter det i en melding fra Universitetet i Oslo.

I utlysningsteksten har UiO søkt etter en motivert og tydelig leder med visjoner for livsvitenskap. Direktøren skal bidra til å bringe sammen spisskompetanse fra ulike fagmiljøer for å skape tverrfaglig frontforskning og utdanning, til at den nye kunnskapen tas i bruk gjennom samarbeid med nytt og eksisterende næringsliv og til å utvikle en sterk kultur for innovasjon og entreprenørskap innen livsvitenskap. Direktøren skal være pådriver for å realisere UiOs strategi for livsvitenskap og sørge for gode prosesser for å nå målene.

Simon Geir Møller blir tilbudt jobben som direktør for UiO_Livsvitenskap.
Simon Geir Møller blir tilbudt jobben som direktør for UiO_Livsvitenskap.

Tidligere UiS

Direktøren har det overordnede ansvar for alle satsingens områder og rapporterer på faglig aktivitet til et eget styre.

47-årige Møller har tidligere jobbet ved Universitetet i Stavanger (UiS) der han blant annet var leder for Institutt for matematikk og naturvitenskap. Han hadde også en professor II-stilling ved Stavanger universitetssykehus (SUS).

I 2007 startet Møller bioteknologiselskapet Plastid AS og i 2009 grunnla og startet han Centre for Organelle Research som fortsatt har tilholdssted ved Universitetet i Stavanger.

Møller har vært ansatt på St.John's-unviersitetet i New York siden 2011.

Møller søkte to ganger

Ifølge Uniforum er Møller en av to søkere som søkte på den utlyste topplederstillingen ved UiO:Livsvitenskap to ganger. Stillingen ble lyst ut to ganger, sist med søknadsfrist i januar 2018.

Styret skulle egentlig ha ansatt direktøren i sitt møte 13.mars, men styret sendte innstillingen tilbake til administrasjonen. Men nå blir altså Møller tilbudt toppstillingen.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS