Pris til UiS-professor Terje Aven

Professor ved Universitetet i Stavanger, Terje Aven, har blitt tildelt Rogaland fylkeskommunes «Bragdpris» 2019 for sin samfunnsinnsats nasjonalt og internasjonalt. Rogaland fylkeskommune trekker fram at Aven har bidratt til å sette Rogaland på kartet som et ledende kunnskapsfylke.

Terje Aven er professor i risikoanalyse og risikostyring ved Universitetet i Stavanger. Foto: Elisabeth Tønnessen, UiS
Terje Aven er professor i risikoanalyse og risikostyring ved Universitetet i Stavanger. Foto: Elisabeth Tønnessen, UiS

Aven er en av de ledende forskerne i verden innen risikofeltet. Khrono har tidligere skrevet om at han toppet listen over forskere med flest publiseringspoeng i Norge. Aven har i en årrekke hatt en omfattende akademisk publisering i internasjonale fagtidsskrifter. Han har gitt ut en rekke bøker om risikoanalyse og risikostyring og er en stor kapasitet innenfor fagfeltet.

— Dette er en stor ære. Jeg er veldig stolt på vegne av meg selv, men like mye for Universitetet i Stavanger og mine kollegaer. Det vi har fått til innenfor risiko og sikkerhet på Ullandhaug er ganske unikt i verdenssammenheng. Det at dette blir sett og verdsatt på denne måten er veldig kjekt og det er en utrolig inspirasjon for å jobbe videre, ikke bare på UiS men i hele verden, sier prisvinneren.

Rogaland fylkeskommunes Bragdpris er en honnør til en person som har utført en særlig innsats for samfunnet, og kandidatene skal ha markert seg ut over det vanlige nasjonalt og internasjonalt. Prisen deles ut til enkeltpersoner i Rogaland, som har markedsført fylket på en positiv måte. Prisen består av en statuett av Kristoff Nasilowski og 50 000 kroner og prisutdelingen fant sted på fylkestinget i Haugesund tirsdag 10. desember.

(Amanda Schei/ Khrono)

Powered by Labrador CMS