Parkering i Pilestredet

​Bakgrunnen for vårens endring i parkeringsordningen for tilsatte i Pilestredet, er miljøhensyn og feilbruk, skriver HR-direktør Geir Haugstveit.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I fjor gjennomførte eiendomsavdelingen på oppdrag fra den daværende ledelse ved HiOA en gjennomgang av parkeringsordningen og antall parkeringsplasser i Pilestredet.

Les også: Parkeringsplasser ved HiOA

Konklusjonen ble at høgskolens 25 plasser på felt I ble sagt opp med virkning f.o.m. 1.5. 2015. Ti plasser på felt H ble vedtatt skiltet om til HC-parkering med krav om kommunalt HC-bevis og p-bevis. Tilsatte med jobbrelaterte kostnader knyttet til parkering ville få kostnadene dekket iht. gjeldende retningslinjer.

Årsakene som ble oppgitt for endringen var at plassene ofte ble benyttet av brukere utenfor målgruppen, at miljøhensyn tilsa at høgskolen ikke ønsket å være en pådriver for bilkjøring og for å redusere kostnader. Det ble sendt ut informasjon om endringen til de tilsatte.

Det er i høst avsatt to plasser som rektoratet kan benytte seg av. Dersom disse ikke benyttes av rektoratet kan de benyttes av gjester. Det ble vurdert som en hensiktsmessig løsning med tanke på den travle arbeidssituasjon disse har.

Se også: Mer informasjon om parkering ved høgskolen

 

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS