USA

Over 3100 ble arrestert under campus­protestene

Mange av sakene som ble reist mot de propalestinske demonstrantene i USA er siden blitt henlagt.

Politiet går til aksjon på UCLAs campus i Los Angeles i mai.

Massearrestasjonene startet da Columbia University i april ba politiet bryte opp teltleiren og de propalestinske demonstrasjonene på universitetets campus. 

Siden da er over 3100 personer arrestert i demonstrasjoner på amerikanske campuser, viser en opptelling som avisa New York Times har gjort.

De fleste ble siktet for å ha oppholdt seg ulovlig på campus eller for må ha forstyrret ro og orden. I løpet av de siste månedene er mange av sakene ifølge avisa blitt henlagt. Men noen studenter risikerer utestengelse fra campus eller at vitnemål blir holdt tilbake.

— Ikke prioritert

Blant de som slipper tiltale, er vel 100 personer som ble arrestert ved University of Texas i Austin. Påtaleansvarlig i området, Delia Garza, sier at slike siktelser sjelden kommer høyt opp på prioriteringslista siden det handler om mindre og ikkevoldelige lovbrudd.

Universitetets talsperson, Mike Rosen, er skuffet og sier til avisa at han synes handlinger som bryter med lover og regler må få konsekvenser.

Flest på 50 år

Ifølge tallene som New York Times har innhentet, ble demonstranter pågrepet ved mer enn 70 utdanningssteder i minst 30 delstater. 

Historikere som har forsket på studentbevegelser, sier til avisa at det ikke har vært arrestert så mange på amerikanske campuser på 50 år.

Om lag 4000 personer ble arrestert på campuser i USA under Vietnam-demonstrasjonene våren 1969.

Powered by Labrador CMS