Rektor Curt Rice ved OsloMet skal ha en viserektor i sin ledergruppe heller enn en prorektor for forskning, og har fått søknader fra 14 personer, der ingen av de åpne søkerne er interne. Foto: Siri Øverland Eriksen
Rektor Curt Rice ved OsloMet skal ha en viserektor i sin ledergruppe heller enn en prorektor for forskning, og har fått søknader fra 14 personer, der ingen av de åpne søkerne er interne. Foto: Siri Øverland Eriksen

14 søker om å bli viserektor i ledergruppen til Curt Rice

OsloMet. Ni menn og fem kvinner vil bli viserektor for forskning og utvikling ved OsloMet, en av dem er en konfidensiell kvinnelig søker.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dagens prorektor for forskning og utvikling (FoU) ved OsloMet, Morten Irgens, er ikke blant søkerne til den nyopprettede stillingen som viserektor for FoU.

Irgens søkte jobben som prorektor for forskning og utvikling som ble utlyst i høst, men ansettelsen ble stoppet i styret i desember. Det skjedde fordi rektor Curt Rice hadde behov for å gjennomgå organisasjonen og rollene i sin nærmeste ledergruppe. Deretter ble stillingen utlyst på nytt, nå med tittel viserektor for forskning og utvikling.

Det er ingen andre interne blant de åpne søkerne heller.

En av de åpne søkerne er Herald Reiersen, som er innovasjonsdirektør fra Oppegård. Han har også søkt to prorektorstillinger ved Universitetet i Stavanger; både prorektor for forskning og prorektor for innovasjon og samfunn.

To av søkere sto også på søkerlisten som prorektor for forskning og utvikling ved OsloMet, som ble utlyst i høst, der ansettelsen ble stoppet. En av dem er førsteamanuensis Per Martin Norheim-Martinsen ved Forsvarets høgskole. Han er også seniorforsker ved Institutt for forsvarsstudier, og leder instituttets Program for omstillingsforskning. Norheim-Martinsen har tidligere vært forskningsleder ved Fafo.

Også Hans Weinberger, mangeårig direktør ved Teknisk museum i Oslo, har søkt stillingen. Weinberger var direktør ved museet i 12 år fram til april i fjor, og har tidligere vært studierektor og forsker ved avdeling for teknikk og vitenskapshistorie ved Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm.

Ifølge stillingsutlysningen vil viserektor for FoU vil være en del av universitetets ledergruppe og ha en faglig lederfunksjon med delegert beslutningsmyndighet fra rektor.

Her er søkerlisten:

 • Maria Ekström (48) fra Esbo i Finland, stilling: Principal lecturer
 • Annora Farstad (42) fra Kløfta, ukjent stilling
 • Konfidensiell — Kvinne
 • Thorbjørn Gaarder (54) fra Oslo, arbeidssted ikke oppgitt
 • Reidar Gjersvik (55) fra Oslo, arbeidssted ikke oppgitt
 • Gleda Kutrolli (32), Oslo, gjesteforsker ved Universitetet i Oslo
 • Mohammaz Azam Mansoor (63), Kristiansand, leder av forskningsgruppe biomedisin, Universitetet i Agder
 • Per Martin Norheim-Martinsen (42, Drammen, førsteamanuensis ved Forsvarets høgskole
 • Ilay Polat (29), Istanbul, Clinical Dietitian & Owner
 • Muniarajan Ramakrishnan (34), Oslo, forsker
 • Rao, Subrahmanya (46), Chennai, leder Foundational Research
 • Herald Reiersen (55), Sofiemyr, Director of Innovation/ Director of Product Development
 • Hans Weinberger (57), Oslo, direktør
 • Nicolas Turenne (49), Paris, tenured reearch fellow
Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS