Direktør for Gründergarasjen Christian Hemmestad Bjerke er stolt over den gammeldagse salgsklokka som skal tydeliggjøre at det er salg av produkter som skal være i sentrum for det nye senteret for innovasjon på OsloMet. Foto: Ketil blom Haugstulen

Simula og OsloMet med ny garasje for innovative studenter og forskere

Innovasjon. OsloMet og Simula gir spenstige gründere gratis kontor og støttefunksjoner. Fylkeskommunen støtter også prosjektet med navn Gründergarasjen.

Publisert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

På Fornebu har Gründergarasjen vært etablert siden 2013, der ute samlokalisert med Simula. Denne uka har den fått sin avlegger på OsloMet.

I nyoppussa lokaler i campus Pilestredet skal studenter og forskere med gode gründer-ideer boltre seg på 400 kvadratmeter. Her er det arbeidsplasser til rundt 30 og møterom og felles sosialområder.

— Garasjen blir et gratis kompetansesenter for oppstart, kommersialisering og teknologiutvikling for gründere, forskere og studenter ved OsloMet, sier Gründergarasjens direktør, Christian Hemmestad Bjerke.

— Lønnsomme bedrifter

Bjerke trekker fram at målet med Gründergarasjen er å skape et inspirerende og støttende fellesskap for gründere som har som mål å utvikle ideer til vellykkede og lønnsomme bedrifter.

Og et av de viktigste elementet han viser Khrono på vår lille omvisning i lokalene er en god gammeldags salgsklokke.

— Salgsklokka får man bare bruke når man faktisk har solgt noe. Ar man har fått offentlig støtte eller får betalt for konsulentvirksomhet teller ikke. Her er det salg av produkt som gjelder, understreker Bjerke.

Rundt 40 arbeidsplasser.

Garasjen ble offisielt åpent onsdag med OsloMets rektor, Curt Rice, og Gründergarasjens direktør, Christian Hemmestad Bjerke i spissen.

Fellesskap for nyskaping

— OsloMet ønsker å ta en tydeligere rolle og være en pådriver for innovasjon og entreprenørskap i akademia, sier Rice i følge en pressemelding og legger til:

— De gode idéene som skapes ved OsloMet og forskningen som gjøres, skal komme samfunnet til nytte. Gründergarasjen skal være med på å skape en kultur for verdiskaping, og gi gründerne våre de verktøyene de trenger for å lykkes.

Både Bjerke og Rice er opptatt av å understreke at på garasjen får ambisiøse gründere ved OsloMet muligheten til å jobbe i et kontorfellesskap sammen med andre inspirerende innovatører.

Som medlem av Gründergarasjen får ansatte, studenter og alumner et sted å utvikle en idé fra grunnen til en levedyktig bedrift, helt gratis og inntil 12 måneder.

— Vil realisere flere teknologiselskaper

— Vi etablerer en gründergarasje sammen med OsloMet for å realisere flere teknologiselskaper, og hjelpe forskere og studenter med å kommersialisere teknologi, sier Bjerke.

For oss er det viktig at man har en god ide om et produkt som kan realiseres

Christian Bjerke

Han poengterer at samarbeidet med OsloMet gir selskapene i Gründergarasjen tilgang på kompetanse og nettverk fra OsloMet.

Nyoppussede lokaler.

— Den nye inkubatoren vil bringe sammen studenter, forskere og gründere, og på denne måten bidra til å løse sentrale problemstillinger og gjøre at vi får flere vellykkede teknologiselskaper, sier han.

Ønsker seg dedikerte gründere

Bjerke sier at alle som vil ha plass på i garasjen må søke.

— For oss er det viktig at man har en god ide om et produkt som kan realiseres, og at du er villig til å ofre mye tid og krefter for å realisere prosjektet, understreker Bjerke:

— Men er du en av dem vil garasjen gi deg mye gratis drahjelp i startfasen, sier Bjerke.

FAKTA

Gründergarasjen på OsloMet

Samarbeidsprosjekt mellom Simula og OsloMet.

Oslo og Akershus fylkeskommune har støttet prosjektet med 750.000 kroner i 2018.

Simula har gitt samme sum i oppstarten.

OsloMet på sin side står for gratis nyoppussede lokaler.

Oppstartsbudsjett: Ca 3 millioner.

Du må søke om å få plass, og noe av det som blir vektlagt er poensialet for produktet ditt og dedikasjon fra gründerne.

Plass til 40-60 gründere på 400 kvadrameter i campus Pilestredet på OsloMet.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS