OsloMet får ny sivilingeniør­utdanning

Nå kan man bli sivilingeniør på masterstudiet i energi og miljø i bygg på OsloMet – storbyuniversitetet. Fagsammensetningen og opptakskravene er nylig tilpasset kravene til tittelen sivilingeniør, skriver NTB.

Foto: Eva Tønnessen
Foto: Eva Tønnessen

«Sivilingeniør» er en beskyttet tittel. For å bli det må man ha en mastergrad i teknologiske fag, og det er bestemte krav til fagsammensetningen. Sivilingeniører utvikler teknologiske løsninger, og jobber med forskning, undervisning, prosjektarbeid og ledelse.

— Vi har gjort dette etter et sterkt ønske fra bachelorstudenter som ønsker sivilingeniørtittel uten å måtte dra til NTNU, sier studieleder Heidi Liavåg, som håper dette kan bidra til økt rekruttering til studiet.

Man må ha bachelorgrad ingeniørfag for å bli tatt opp. Som tidligere kreves det minst 25 studiepoeng i matematikk, og minst 5 studiepoeng i statistikk. I tillegg kreves det nå minst 7,5 studiepoeng i fysikk, og til sammen minst 20 studiepoeng ingeniørfag i termodynamikk, strømningsteknikk, varmetransport, varme- og kjøleteknikk, VVS, energiteknikk, automatisering, byggeteknikk, bygningsfysikk eller inneklima.

Fra før kan OsloMet gi sivilingeniørtittel til kandidater på masterstudiet i bygg- og konstruksjonsteknikk.

(Amanda Schei / Khrono)

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!